Edukacija o Erasmusu +

13_11_2014 / 15:02h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: everystockphoto.com
Edukacija o Erasmusu +

Agencija za mobilnost i programe EU poziva zainteresirane na seminare i webinare s ciljem dobre pripreme projekata unutar programa Erasmus+ za 2015. godinu.

Agencija za mobilnost i programe Europske unije i ove godine priprema niz seminara i webinara radi pripreme potencijalnih korisnika za Poziv na dostavu projektnih prijava u sklopu programa Erasmus+ za 2015. godinu.

Seminari i webinari organizirat će se od 2. do 16. prosinca 2014. kako bi ostalo dovoljno vremena za daljnju pripremu i razradu projektnih ideja s obzirom na to da se rokovi za prijavu protežu od veljače do listopada 2015., ovisno o aktivnosti i području prijave.

Erasmus+ najveći je program Europske unije u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta za razdoblje od 2014. do 2020., a ciljevi su mu poboljšanje vještina i zapošljivosti te modernizacija obrazovanja, osposobljavanja i civilnog društva. Zahvaljujući tom programu više od četiri milijuna Europljana, pa tako i građana Republike Hrvatske, imat će priliku studirati, osposobljavati se, stjecati radno iskustvo i volontirati u inozemstvu. Erasmus+ također podupire transnacionalna partnerstva među ustanovama i organizacijama u području obrazovanja, osposobljavanja i mladih kako bi se potaknula suradnja i povezala područja obrazovanja, osposobljavanja i mladih s područjem rada, te tako pokušale smanjiti razlike u vještinama s kojima se suočava europsko tržište rada.

Za sudjelovanje na seminarima rok prijave je 21. studenog 2014., a za sudjelovanje na webinarima 25. studenoga 2014. godine. Broj je sudionika na seminarima i webinarima ograničen.

Više informacija na www.mobilnost.hr