Edi o skautskoj znački na Mjesecu

27_11_2022  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Edi o skautskoj znački na Mjesecu

U 44. epizodi podcasta "U Zoni" gostovao je Edi Perić, predsjednik Splitskog skautskog zbora, koordinator Boranke i pokretač Green Split Blue programa.

U 44. epizodi podcasta "U Zoni" gostovao je Edi Perić, predsjednik Splitskog skautskog zbora, koordinator Boranke i pokretač Green Split Blue programa. S voditeljicom Pinijom Poljaković razgovarao je o raznim zanimljivostima izviđačke organizacije, akciji Boranka, ali i o novim projektima koji obogaćuju Split.

- Prvi astronaut koji je stupio na Mjesec sa sobom je imao skautsku značku - kazao je Edi, govoreći o tome koliko je velika i povezana izviđačka obitelj. Na samom početku razgovora objasnio je razliku između skauta i izviđača. Također, objasnio je razliku izviđačkog logorovanja i ljetnog kampa te se prisjetio i anegdote kada ih je u logoru posjetio medvjed. Otkrio je da su u akciji Boranka do sada posadili više od 100 tisuća stabala te je pohvalio veliki broj mladih sudionika koji su u svoje slobodno vrijeme pošumljavali opožarena područja. Govoreći o projektima koje provode u sklopu Europskih snaga solidarnosti najavio je i povratak pčela u Split.

Sve epizode podcasta dostupne su na YouTube kanalu podcasta U Zoni te na audio platformama Spotify i Podbean. Realizacija podcasta sufinancirana je sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade i programa Europske unije Erasmus+.