Uz fejs kupuj jeftinije!

09_08_2012 / 15:04h
Uz fejs kupuj jeftinije!

Grupa ekonomista na Facebook stranici marljivo prikuplja i objavljuje podatke o promjenama cijena. Primijetili su tako da se najveći rast cijena bilježi u kategorijama piva i sirupa od naranče...

Grupa ekonomista od kraja siječnja ove godine na Facebook stranici Poštujmo naše džepove! marljivo prikuplja i objavljuje podatke o promjenama cijena osnovnih proizvoda široke potrošnje. Namjera im je informirati kupce o mjestima povoljnije kupnje te ukazati na proizvođače i trgovce koji povećavaju cijene kako bi u konačnici – zaustavili neopravdan rast cijena.

Primijetili su tako da se u ljetnim vrućinama, kada nam je osvježenje prijeko potrebno, najveći rast cijena bilježi u kategorijama piva (Zagrebačka pivovara) i sirupa od naranče (Dona). Podaci objavljeni početkom kolovoza pokazuju i kako Kerum bilježi najveći broj aktualnih poskupljenja te zadržava prvo mjesto u ukupnom broju poskupljenja od početka promatranja. Na drugom mjestu s nešto manjim aktualnim rastom cijena nalaze se Plodine te Konzum i Trgovina Krk. Dok Kaufland i Victa, najmanje dižu cijene.

Pratite njihove objave na fejsu, pridružite im se i informirajte druge o ovom zanimljivom projektu :)