Dvije Bookvice zaredom

12_05_2015 / 10:09h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Luka Kivela, arhiv
Dvije Bookvice zaredom

Na pretposljednjoj ovosezonskoj Bookvici gostuje Marko Tomaš, dok će zadnju obilježiti gostovanje Alide Bremer. Objema će moderirati Patricija Vodopija a najsretniji posjetitelji na dar će dobiti knjigu.

 U pretposljednju ovosezonsku Quasimodovu Bookvicu, koja će se održati u četvrtak 14. 5. u 20.30 h, stiže Marko Tomaš, jedan od najboljih i najhvaljenijih suvremenih pjesnika, ne samo bosansko-hercegovačkih nego i šire, koji osim pjesama objavljuje kolumne i zapise na portalima. Dio života proveo je u Splitu i mnogi ga ovdje znaju kao vlasnika kultne (nažalost pokojne) knjižare Utopija. Nedavno je objavio novu knjigu Crni molitvenik (Algoritam, 2015.), što je samo jedan od brojnih povoda za razgovor s njim. 

Već dan kasnije, u petak 14. 5. u 20.30., Quasiju u goste stiže Alida Bremer, prevoditeljica, urednica i promotorica hrvatske književnosti a zajedno s njom dolazi urednik Frakture Seid Serdarević. Alida će prestaviti svoj prvi roman Olivino nasljeđe, djelo o Dalmaciji, njezinim okusima i mirisima, ženama i muškarcima, o Hrvatskoj koja je i dalje podijeljena i nesretna, o privatnim povijestima koje može razotkriti samo netko tko nije uronjen u našu svakodnevicu... Razgovarat će se o novom romanu, ali i o životu između dva jezika i dvije države, o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti te o svojim projektima promoviranja hrvatske književnosti na njemačkom tržištu.

Obje će Bookvice moderirati Patricija Vodopija a najsretniji će na dar dobiti knjigu.