U Zoni o couchsurfingu u Ukrajini

20_08_2015 / 09:51h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Igor Tomić
U Zoni o couchsurfingu u Ukrajini

Zona ljetnu pauzu prekida predavanjem Igora Tomića i Jakova Kusića, iskusnih couchsurfera, koji su svojim iskustvima dodali i putovanje u zaraćenu Ukrajinu. Uz brojne fotografije u Hrvatsku su se vratili i bogatiji za ratne priče i stavove mladih Ukrajinaca.

Info zona ljetnu pauzu događanja u prostoru prekida predavanjem Igora Tomića i Jakova Kusića o njihovom nedavnom couchsurferskom iskustvu putovanja Ukrajinom. Još jedno u nizu gostovanja ovog pustolovnog dvojca održat će se u srijedu, 26. kolovoza, u 19 sati.

U vremenima kada iz Ukrajine uglavnom dolaze priče o vojnim sukobima rijetko će se tko odlučiti za turističko putovanje, no Igor i Jakov, iskusni couchsurferi, svojim su iskustvima dodali i ovo. Posjetili su Kiev i Lavov te kontroverznu rezidenciju svrgnutog ukrajinskog predsjednika Viktora Janukoviča. Logično, na takvom putovanju, nisu propustili posjetiti ni Černobil, a uz brojne fotografije, među kojima je i ona na zarobljenom ruskom tenku, u Hrvatsku su se vratili i bogatiji za ratne priče i stavove mladih Ukrajinaca o sukobima i situaciji u zemlji.

>> Prati aktivnosti u Info zoni na infozona.hr/program

Osim što prisutnima ispričaju zanimljive anegdote, upoznaju ih sa novom kulturom te prenesu iskustva života sa domaćinima, Igor i Jakov na svojim predavanjima rado savjetuju buduće putnike o zemljama koje su oni već posjetili te zainteresirane upoznaju sa samim konceptom couchsurfinga koji za minimalan iznos novca omogućava putovanja na destinacije po želji te nova iskustva i prijateljstva.