Dundo Maroje u videu

05_01_2017  |  Autor: I. Z.  |  Foto: YouTube / Screenshot
Dundo Maroje u videu

Udruga iTHEom objavila je četvrti po redu video za pomoć maturantima u pripremi za Državnu maturu iz hrvatskog. Ovaj je put riječ o Dundu Maroju...

Udruga studenata filoloških smjerova Filozofskog fakulteta u Splitu iTHEom objavila je novi video kojim pomaže maturantima u pripremi za Državnu maturu iz hrvatskoga jezika. Ovaj je put obrađen Dundo Maroje Marina Držića. Riječ je o četvrtom po redu videu, a prethodili su mu Bijeg, Kiklop i Kratki izlet.

- Trodijelni koncept, koji obuhvaća obradu stvaralaštva autora, djela iz ispitnog kataloga, ali i zabavni skeč povezan s djelom zadržan je, no ovoga je puta skeč na prvom mjestu – video otvara otkvačena iTHEomova interpretacija ljubavnog trokuta između Laure, Mara i Uga, a nastavlja se veoma korisnim informacijama za sve koji na Maturi žele zadiviti ocjenjivače - poručuje ekipa iz udruge.

Svu montažu odradio je tim Grgatović, koji čine jedna od predsjednica Udruge, Dorotea i prošlogodišnji maturant Marin koji se lani i sam pripremao za Maturu uz videa Udruge. Naratorica je ponovno Andrea Jović koju su zainteresirani imali prilike upoznati u videu za Kiklop. Sva glazba u videu zasluga je Roberta Aralice, čiji se drugi uraci mogu pronaći na linku.

iTHEom nastavlja s videima – bliži se Matura pa će se i tempo kojim će se izbacivati novi uraci ubrzati. Uvijek su otvoreni i za prijedloge pa ih možete i pratiti na Facebooku i javiti im se s prijedlozima, ali i sa željama koje biste djelo htjeli vidjeti u idućem videu.  Možete se javiti i na e-mail [email protected].