Dubrovnik film festival

05_06_2012 / 13:07h
Dubrovnik film festival

DUFF je objavio poziv za prijavu filmskih ostvarenja mladih u dobi od 10 do 20 godina iz mediteranskih zemalja.

Dubrovnik Film Festival (DUFF) filmski je festival djece i mladeži mediteranskih zemalja, koji se održava od 18. do 21. listopada 2012. godine. 

S jedne strane zamišljen je kao događaj na kojem djeca i mladi imaju prigodu izložiti rezultate svojih promišljanja u mediju filma kako svojim vršnjacima iz brojnih zemalja tako i oku stručnjaka, ali i kao dodatni poticaj njihova filmskog i video stvaralaštva. S druge strane, događaj čija je namjera okupiti sudionike iz dvadesetak mediteranskih zemalja, zamišljen je kao prigoda za prepoznavanje i afirmiranje specifičnog mediteranskog multikulturalizma, koji spaja, a nerijetko i razdvaja narode Mediterana.

Na Festival se mogu prijaviti filmska ostvarenja pojedinaca/klubova/škola. Svaki autor ili organizacija može prijaviti neograničen broj filmskih ostvarenja. Maksimalna dužina trajanja pojedinog filma ne može biti dulja od 20 minuta. Filmovi moraju imati engleske titlove.

Shodno kapacitetima Festival će omogućiti beplatan smještaj i hranu svim sudionicima koji su prošli selekciju (po filmu jedan mladi filmaš i jedan punoljetni voditelj/pratitelj).

Rok prijave je 15. kolovoza 2012. godine.

culturenet.hr