108 milijuna kuna za stipendije

16_10_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Pixabay
108 milijuna kuna za stipendije

Osigurana su sredstva za 10 000 stipendija pojedinačnog iznosa 1 200kn mjesečno, koje se isplaćuju kroz devet mjeseci. Rok za prijavu je 4. studenog.

Raspisan je natječaj za dodjelu 10 000 državnih stipendija ukupne vrijednosti 108 milijuna kuna za akademsku godinu 2019./2020. u tri kategorije.
Na natječaj Ministarstva znanosti i obrazovanja prijaviti se mogu redoviti studenti svih razina studija, studenti s invaliditetom te studenti koji su (ili su bili) pod mjerama iz područja socijalne skrbi, a koji su upisani na poslijediplomske sveučilišne studije. Mjesečna stipendija iznosi 1 200kn, a isplaćuje se kroz devet mjeseci.

Kategorije stipendija su:
D-1 - redoviti studenti sveučilišnih i stručnih studija prve i druge razine koji su djeca osoba poginulih, umrlih, nestalih, ili invalida rata prema. Zakonu o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata;
E - redoviti studenti sveučilišnih i stručnih studija prve i druge razine slabijega socio-ekonomskog statusa;
P - studenti s invaliditetom i studenti koji su (ili su bili) pod mjerama iz područja socijalne skrbi, koji su upisani na poslijediplomske sveučilišne studije.

Prijave se podnose do 4. studenog, a detaljne upute o prijavi i posebnim uvjetima pojedinih kategorija potraži na linku.