Društveno korisno natjecanje

13_03_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Facebook / Startup.hr
Društveno korisno natjecanje

Organizira se „Hack4Split“, hackathon s ciljem pronalaska i provedbe društveno korisnih rješenja za dobrobit i napredak naše lokalne zajednice. Rok za prijavu je 20. ožujka.

Amosfera coworking u suradnji sa Studentskim poduzetničkim inkubatorom, WIP coworking-om i udrugama Klub mladih Split, CEDRA Split, 3P Split i Startup.hr organizira „Hack4Split“, hackathon s ciljem pronalaska i provedbe društveno korisnih rješenja za dobrobit i napredak naše lokalne zajednice.

Riječ hackathon je kombinacija riječi „hack“ i „marathon“, a označava događaje u kojima manje ili veće grupe ljudi zajedno programiraju i rješavaju određeni problem ili rade na određenom rješenju, koje može biti web stranica, desktop aplikacija, mobilna aplikacija… Hackathoni u prosjeku traju 24 sata i u tom razdoblju svaka skupina koja se natječe pokušava na što bolji način riješiti zadani problem.

Hack4Split će koristiti lokalnoj zajednici. Povezat će ljude koji čine dobro u Splitu i unose pozitivne promjene u naše društvo s onima koji rade u informatičkom sektoru ili studiraju informacijske znanosti. Sudionici će imati 30 sati za konceptualizaciju, stvaranje i razvoj ideja, o kojima će prosuditi skupina stručnjaka. Pobjednici će dobiti nagradu, ali i pridonijeti rastu socijalnog sektora putem tehnologije.

Ovaj je hackathon namijenjen svim organizacijama, pojedincima i projektima koji stvaraju društvenu ili okolišnu vrijednost, a potrebna im je web stranica, mobilna aplikacija, portal, baza podataka, marketinška kampanja, novi logo, dizajn ili nešto drugo. Namijenjen je i svim IT developerima, dizajnerima, projekt managerima, zabavljačima, kreativcima, piscima, fotografima i pokretačima promjena koji svojim idejama i vještinama mogu doprinijeti radu prije spomenutih.

Za sudjelovanje potrebno je poslati mail na [email protected]. U mailu je potrebno navesti svoje ime i prezime, naziv organizacije i opis onoga što želite stvoriti ili, pak, popis vještina koje možete ponuditi.

Uvodni sastanak održat će se 24. ožujka u 19 sati, a samo natjecanje će trajati od 25. do 26. ožujka.

Rok za prijavu: 20. ožujka.

Više informacija na mailu i na Facebook stranici hackathona.