U Domu konačno o Domu mladih

28_05_2012 / 16:20h
U Domu konačno o Domu mladih

Javna tribina će prvenstveno pokušati pronaći odgovore na pitanja vezana uz sudbinu Doma mladih. Sudionici će se prisjetiti davnih problema u funkcioniranju, ali i aktualizirati one koji su još uvijek prisutni.

Dom mladih - održivost nezavisnih kulturnih prostora u Splitu naziv je javne tribine koja će prvenstveno pokušati pronaći odgovore na pitanja vezana uz sudbinu Doma mladih. Sudionici će se kroz razgovore o tehničkim uvjetima zgrade, uvjetima za kreiranje i realizaciju programa i sadržaja te strategiji daljnjeg ulaganja u prostor prisjetiti davnih problema u funkcioniranju, ali i aktualizirati one koji su još uvijek prisutni. Propitat će se i održivost rada udruga koje se koriste ili bi se koristile prostorom Doma mladih za realizaciju svojih programa i aktivnosti.

Na sudjelovanje su pozvani svi trenutni i budući korisnici Doma mladih, a među gostima će biti Elvis Bošnjak (kazalište PlayDrama), Natasha Kadin (Koalicija udruga mladih), Selma Katunarić (Grad Split, Služba za kulturu i umjetnost) i Teodor Celakoski (Savez udruga Operacija grad). Početak tribine je u utorak, 29. svibnja, u 17 sati u amfiteatru Doma mladih.

Tribina je dio projekta Nezavisni kulturni prostori u lokalnom razvoju financiranog od strane Zaklade za razvoj civilnoga društva kojeg Info zona provodi u partnerstvu s udrugama koje djeluju u prostorima u kojima se provode programi nezavisne kulture i mladih - Savezom udruga Operacija grad iz Zagreba, Art radionicom Lazareti iz Dubrovnika, Savezom udruga Molekula iz Rijeke i udrugom Seasplash iz Pule.

Žugali ste o Domu mladih

U listopadu 2009. godine proslijedili smo set od nekoliko pitanja zaprimljenih putem servisa Žugaj!,a koja su se odnosila na funkcioniranje i obnovu Doma mladih. Zanimalo nas je kada će biti gotova obnova Doma mladih, koliko je do sada uloženo sredstava u obnovu i postoji li plan obnove (ako da, zašto do sada nije prezentiran), zašto MKC podržava samo elitističke izložbe i kiti se perjem organizacija koje koriste prostor Doma mladih, a ne podržava i ne razvija programe mladih i za mlade grada Splita te koliko je zaposlenih u MKC, visina prosječne plaće zaposlenika i opis poslova koje obavljaju. Pročitajte odgovor!