Dolazi nam 28. zvjezdica

29_01_2013 / 16:23h
Dolazi nam 28. zvjezdica

Predstavljen je projekt koji za jedan od ciljeva ima na kreativan i atraktivan način ukloniti predrasude o EU te podići informiranost i sudjelovanje mladih. Održat će se diskusije, educirati mladi prezenteri, angažirati i mladi umjetnici...

Prošlog tjedna javnosti je predstavljen projekt 28. zvjezdica koji za jedan od ciljeva ima na kreativan i atraktivan način ukloniti predrasude o Europskoj uniji te podići informiranost i sudjelovanje mladih pa i onih s manje mogućnosti, posebice s otoka i područja od posebne državne skrbi, nezaposlenih mladih i mladih s invaliditetom.

U Osijeku, Zagrebu i Splitu održat će se masovne diskusije u kojima će mladi iznositi svoja stajališta, educirat će se mladi prezenteri koji će u školama informirati vršnjake, a educirat će se i angažirati i mladi umjetnici koji će na svoj način opisati položaj Hrvatske prije i nakon ulaska u Europsku uniju. Mladi, ali i šira javnost informirat će se i putem internet servisa i radijskih emisija.

Projekt provodi osječki Proni Centar u partnerstvu sa udrugom Zamisli iz Zagreba i Info zonom iz Splita te u suradnji sa Udrugom gluhoslijepih osoba grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije, a financira ga Europska unija kroz program IPA INFO 2011. u iznosu većem od 600 tisuća kuna.