Od prosvjeda do koncerata

07_09_2012 / 08:18h
Od prosvjeda do koncerata

Prve kiše možda su pomogle poljoprivrednicima, no rujanskoj suši ponude događanja koja će obilježiti ovaj vikend pomoći može samo najveći kalendar događanja.

Šibenski Regius festival je poput oaze na čijoj pozornici u dva dana nastupaju Marčelo & Filteri, Antenat, Superhiks, Let 3 i Roots in Session. Krankšvester, Atheist Rap, Kawasaki 3P, Brkovi i Baga Sound. Osvježenje u ponudi petka je i koncert srednjoškolskih bendova Adio lito na splitskoj tvrđavi Gripe koju su ovog ljeta koncert zaobilazili u širokom luku.

Subota ima šaroliku ponudu… Omišani poručuju – Ne sviđa mi se! i prosvjeduju, ali i akciju završavaju koncertom. Na Gripama malonogometaši igraju svoju Ligu prvaka – UEFA Futsal kup. MNK Split je nakon sedam godina na vratima ulaska u društvo šesnaest najboljih europskih momčadi.

Nakon nedavne kombinacije Belana i Harija, ispred O'Hare je na rasporedu još jedan dvostruki koncert – uz Libar će nastupiti i Frajle. Massimo je u Aurori, Mjesni odbor u Starom Gradu, Bad Mushrooms na splitskoj Rivi sviraju obrade Led Zeppelina, Deep Purplea i Whitesnakea…

A nema razloga da u kalendaru ne pogledate koja su još događanja na širem splitskom područja pa i što ovog vikenda nudi i kinoteka Zlatna vrata.