Za kraj sezone, valjda ne i Zone

31_05_2020  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Za kraj sezone, valjda ne i Zone

Nakon popuštanja protuepidemijskih mjera i prije kraja klupske sezone, u Klubu Zona će se održati niz događanja. U srijedu Biciklopopravljaonica, u četvrtak Radionica keramike, u petak otvorenje izložbe, a u subotu večer modernih društvenih igara.

Nakon popuštanja protuepidemijskih mjera i prije kraja klupske sezone, u Klubu Zona će se od srijede do subote, od 3. do 6. lipnja, održati niz događanja. U srijedu Biciklopopravljaonica, u četvrtak Radionica keramike, u petak otvorenje izložbe, a u subotu večer modernih društvenih igara.

- U ljetnim mjesecima smanjit ćemo broj događanja, a zbog problema s financiranjem udruga neizvjesno je hoćemo li nakon jeseni moći započeti novu sezonu događanja. Inače se u Klubu Zona po sezoni u nekoliko stotina termina realizira i do tisuću sati besplatnog programa za mlade - na desetke jednodnevnih, višednevnih i višemjesečnih radionica i tečajeva, 10-ak izložbi i 30-ak tematskih druženja. Ove godine pandemija je brojače zaustavila na 275 sati programa, 40-ak različitih događanja i 115 termina - rezimira Goran Biličić, voditelj Kluba Zona. 

KLUB ZONA U LIPNJU

Biciklopopravljaonica / prvom i zadnjom srijedom u mjesecu / 17:00 - 20:00
Radionica keramike / četvrtak, 4.6. / 17:00 - 19:00
Otvaranje izložba Ivana Vrčeka: Vozim30 / petak, 5.6. / 20:00
Večer modernih društvenih igara: Ajmo se igrat! / subota, 6.6. / 20:00 - 00:00

Nakon što se od kraja travnja Biciklopopravljaonica u Klubu Zona održavala svake srijede od 17 do 20 sati, od 3. lipnja održavat će se prvom i zadnjom srijedom u mjesecu, i dalje uz obaveznu rezervaciju mjesta putem prijavnice dostupne na klubzona.net. Volonteri će besplatno obavljati manje popravke neophodne za sigurnu i funkcionalnu vožnju, uz primjenu mjera opreza. Zbog izvanrednih okolnosti volonteri neće, kako je to uobičajeno, koristiti popravke da bi i prenijeli znanje, nego će zainteresirani svoj bicikl ostaviti na popravku i vratiti se po njega za najviše sat vremena.

Na klubzona.net otvorene su prijave i za besplatnu jednodnevnu Radionicu keramike. Radionica će se održati u Klubu Zona, u četvrtak, 4. lipnja, od 17 do 19 sati. Keramika je terapija za mozak, a radionica je i povod za druženje, razvijanje kreativnosti i za stjecanje vještina i znanja koja se možda mogu unovčiti. Zbog velikog interesa, prethodnih godina u Klubu Zona održalo se desetak višednevnih radionica keramike, no ove godine pandemija je poremetila planove pa će se održati jednodnevna radionica na kojoj će se sudionici kroz praktičan rad upoznati sa alatima i glinom.

Krizna situacija prekinula je i planirani ciklus izložbi autora mlađe generacije Mladi izlažu koji se nakon popuštanja protuepidemijskih mjera nastavlja otvaranjem dvotjedne izložbe Ivana Vrčeka, studenta UMAS-a. Vrček će u petak, 5. lipnja, u 20 sati na otvaranju izložbe VOZIM30 predstaviti svojih 30-ak maštovitih i bajkovitih radova. Radovi su rađeni u različitim tehnikama i kombinacijama, a u postavu izložbe bit će i oslikane majice te rad širok čak dva metra.

Peta sezona večeri modernih društvenih igara u Klubu Zona Ajmo se igrat! naprasno je zaustavljena nakon samo deset druženja u Klubu Zona pa će u subotu, 6. lipnja, od 20 sati do ponoći ipak biti još jedna prilika za druženje prije ljetne stanke. Zainteresirani se mogu pridružiti drugim igračima, donijeti svoju igru ili besplatno posuditi i naučiti igrati novu igru iz ponude koju osigurava Udruga za fantastiku, igre i znanstvenu fantastiku F&ST, no zbog ograničenog broja sudionika obavezna je rezervacija mjesta putem prijavnice dostupne na klubzona.net.