Dobre vibracije Dana mladih

13_08_2013 / 20:45h  |  Autor: Ivana Latković  |  Foto: Martina Vuković
Dobre vibracije Dana mladih

Nakon označavanja, plesa i grafitiranja, svirka ispred Zlatnih vrata u odličnom je raspoloženju privela kraju obilježavanje Međunarodnog dana mladih u Splitu...

Svirka ispred Zlatnih vrata u odličnom je raspoloženju privela kraju obilježavanje Međunarodnog dana mladih u Splitu. Sve je počelo još prethodne večeri break dance jamom u O'Hari, a nastavilo se u ponedjeljak od ranog jutra crtanjem grafita na folijama u parku Emanuela Vidovića, plesom na plaži Bačvice te akcijom Nema invalida u Splitu kojom se postavljanjem provokativnih poruka još jednom željelo ukazati na neprilagođenost Splita osobama s invaliditetom.

Vrhunac programa tako se održavao pod budnim okom Grgura Ninskog. Na projekcijskom platnu prikazivali su se video radovi splitskih kreativaca, a na improviziranoj pozornici redali su se mladi bendovi. Supetarski bend Beta Bombe te domaćini Riffovski i Hangin'Village zagrijali su posjetitelje uz dobre rifove, nakon čega je pred pristojnom grupom poklonika uslijedio nastup sve popularnijih Sinjana okupljenih u bendu M.O.R.T.. Večer je privedena kraju uz nešto drugačiji zvuk iz miksete DJ-a Nortrom B2B Dubok.

U organizaciji obilježavanja ovogodišnjeg Međunarodnog dana mladih sudjelovale su udruge Info zona, Kvart, Most, Pozitivna sila te Prijatelj, a podršku je dao Savjet mladih Grada Splita.