Dječaci: Bilo je prebolesno

08_09_2013 / 17:27h  |  Autor: Ivana Zec  |  Foto: Luka Kivela
Dječaci: Bilo je prebolesno

- Hvala vam svima, bilo je prebolesno - komentirao je Zondo na kraju koncerta Dječaka čiju je publiku na platou ispred O'Hare zagrijala Kiša metaka.

U subotu, točno kada je najavljeno, zasula je okupljene na platou ispred kluba O'Hara Kiša metaka. Naviknuta na splitsko poimanje vremena, publika je očito računala na kašnjenje svirke pa se plato punio tijekom cijelog njihovog nastupa. Održavanje koncerta na otvorenom pokazalo se kao dobra opcija, s obzirom na konačni broj zaljubljenika u splitske hip-hopere.

>> Natjerali ste Kišu metaka!


Krešo Bengalka, Vuk Oreb i Vojko Vrućina, uz pratnju DJ-a VRH, izvodili su svoj repertoar nepunih sat vremena, posebno oduševivši publiku pjesmama Komuna, Drei Millionen i Pazar. - Sad vam dolaze Dječaci, oni vam svašta izvode - najavio je Krešo Bengalka, no prije nastupa Dječaka su ipak slijedile dvije nove pjesme Kida Rađe, člana Kiše metaka koji je, kako su objasnili, trenutno na brodu.

Uvertiru u predstavljanje nove pjesme Zoni, ti si lud odradio je Zondo na početku njihovoga nastupa riječima - Nisam spavo, snimao sam novi spot - a svoju ludost dokazao je skorim skokom u publiku. Slijedile su The Govno i Maci, koje su prilično oraspolože mnogobrojnu publiku na samome početku.

- Sad ćemo odsvirat cili set od TBF-a, kako ide Nostalgična... - uveo nas je Vojko Vrućina u pjesmu Svodničin, za koju su reakcije publike potvrdile njeno kultno mjesto medu splitskim simpatizerima. Još neobičnija najava bila je ona za pjesmu Punjene paprike, prije koje je Vojko izjavio da su tu radi žena. Slijedila je Meko sranje, za koju se činilo da je možda nešto više namijenjena ženama, iako je cijela publika oduševljeno odgovorila na Vojkovo Ajde malo buke za pišu. Nastala buka nastavila se na pjesmama Krek kuća, koju opet nisu izveli cijelu, te Leteće sranje i poznatija široj publici Lovrinac.

Vuk Oreb je više nego odlično predstavio pjesmu Evala. Da se ne bi kritizirala samo južna strana, pobrinuli su se najavom - Sad ćemo se preselit malo - i pjesmom ZGB. Slijedila je Siromašan, a zatim Narodna, koja je očekivano pobrala najviše ovacija. - Uvik funkcionira Narodna u Splitu, hvala vam za Drniš, hvala vam za sve - komentirao je Vojko Vrućina. Vrućini u publici je ipak nešto više pridonio Ivo Sivo svojom pričom o odlasku na koncert Jelene Rozge prošloga vikenda, koji je završio padom s motora i modricom na stražnjici.

Sljedeći set obilježile su popularna Dalmacija i After u zatvoru. Pazeći na ograničenost vremena, najavili su sviranje samo još par pjesama i odlučili se za dvije romantične - Za bebu i Miris. Da koncert ne bi završio u laganijem tonu, pobrinuli su se iznimno živopisnom pjesmom Pazar, zajedničkim izvođenjem s Kišom metaka.

- Hvala vam svima, bilo je prebolesno - komentirao je Zondo na kraju koncerta. I bilo je. Iako su svoje ime opravdali dječačkim bauljanjima s bocom vina po pozornici i pokazivanjem stražnjice; ovaj koncert je potvrdio da su Dječaci, govoreći o glazbenom segmentu, i te kako odrasli.