Dizajniraj kazališne heroine

24_10_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: akademija-art.hr
Dizajniraj kazališne heroine

Otvoren je poziv na natječaj za sudjelovanje na nekonvencionalnoj, interdisciplinarnoj modnoj reviji, inspiriranoj protagonisticama, svevremenskim kazališnim heroinama. Rok za prijavu je 10.studenog 2016.

Pozivaju se svi zainteresirani dizajneri i dizajnerice da se prijave na natječaj za sudjelovanje na nekonvencionalnoj, interdisciplinarnoj modnoj reviji, inspiriranoj protagonisticama, prkosnim ženama - svevremenskim kazališnim heroinama, koja će se održati 19. studenog 2016. u kazališno-koncertnoj dvorani Mali Princ u Omišu.

Riječ je o natječaju za dizajnere konceptualnog, modnog i odjevnog dizajna koji će odgovoriti na jednu od tema, kazališnih junakinja; Judita, Ana Karenjina, Nora (Kuća lutaka), Emma Bovary (Gospođa Bovary), Lijepa Helena, Antigona, Lady Macbeth, Medeja i Penelope.

Modna revija stavlja heroine u kontekst današnjih ikona koje otvaraju rodni diskurs, i to kroz naglašenu svevremensku žensku ulogu i snagu, kako u obitelji, tako i u društvu.

Predstavljena kolekcija pojedinog dizajnera može odgovarati odabranoj junakinji - prema jednoj crti njezina karaktera, po atmosferi ili osjećaju koji  navedeni ženski lik izaziva.

Dizajneri sudjelovanjem dobivaju pet modela, profesionalnu šminku i fotografa te medijsku popraćenost portala, lokalnih televizija i dnevnih novina.

Prijavu, kao i sve upite izvršiti na mail: [email protected]

Rok za prijavu: 10. studenog 2016. 

Više informacija o događaju, kao i uvjetima prijave na 
www.akademija-art.hr