Dizajnerska početnica

07_11_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: UMAS
Dizajnerska početnica

Dizajnerska početnica će se održati u subotu, 11. studenog 2017., na lokaciji Umjetničke akademije u Splitu, Zagrebačka 3. Radionica je namijenjena djeci od 1. do 4. razreda osnovne škole. Rok za prijavu je ovaj petak, 10 studenog, u 17 sati.

Dizajnerska početnica će se održati u subotu, 11. studenog 2017., na lokaciji Umjetničke akademije u Splitu, Zagrebačka 3.

Dizajnerska početnica je program kreativnih radionica za djecu i mlade pod vodstvom profesionalnih dizajnera iz različitih područja djelovanja. Kroz teme koje dizajneri-mentori odabiru u suradnji s voditeljem programa, polaznici i polaznice se na način prikladan svom uzrastu upoznaju s osnovama dizajna, ne samo kao vizualne djelatnosti, već i kao alata za kreativno, konceptualno i kritičko promišljanje svakodnevice. Dizajnersku početnicu organizira Umjetnička akademija u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom i uz financijsku potporu Ministarstva kulture.

Polaznici će se upoznati sa procesom oblikovanja i dizajna ambalaže korištenjem raznih raspoloživih grafičkih elemenata, s fokusom na vizualizaciju proizvoda za djecu. Kroz rad, cilj je ukazati i na važnost informacija o samom proizvodu u kontekstu oblikovanja ovitka.

Radionica će se održati u subotu u terminu od 10 do 12 sati. Namijenjena je djeci od 1. do 4. razreda osnovne škole. Voditeljica radionice je Lana Vitas Gruić. Radionice su besplatne, a broj sudionika je ograničen te je potrebna prijava.

Prijave i kontakt: [email protected].

Rok za prijave: 10. studenog 2017. u 17:00 sati.