Dizajnerska početnica

19_03_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Dizajnerska početnica
Dizajnerska početnica

Nova Dizajnerska početnica pod naslovom "Letterring" održat će se u subotu 23. ožujka na lokaciji Umjetničke akademije, Zagrebačka 3. Radionica je namijenjena srednjoškolcima. Radionice su besplatne, a broj sudionika je ograničen.

Nova Dizajnerska početnica pod naslovom "Letterring" održat će se u subotu 23. ožujka na lokaciji Umjetničke akademije, Zagrebačka 3.

Dizajnerska početnica je program kreativnih radionica za djecu i mlade pod vodstvom profesionalnih dizajnera iz različitih područja djelovanja. Kroz teme koje dizajneri-mentori odabiru u suradnji s voditeljem programa, polaznici i polaznice se na način prikladan svom uzrastu upoznaju s osnovama dizajna, ne samo kao vizualne djelatnosti, već i kao alata za kreativno, konceptualno i kritičko promišljanje svakodnevice. Dizajnersku početnicu organizira Umjetnička akademija u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom i uz financijsku potporu Ministarstva kulture i Grada Splita.

Na ovoj radionici polaznici i polaznice će eksperimetirati sa tipografskim elementima i od istih stvoriti formu plakata, te se upoznati sa različitim i nekonvencionalnim pristupima tipografije u polju grafičkog dizajna. Radovi će se izrađivati ručno, od pripremljenih materijala.

Termin: subota, 23.03. od 10:00 do 12:00 sati
Mjesto: Umjetnička akademija, Zagrebačka 3, Split.
Uzrast polaznika: srednjoškolski (1.—4. razred).
Prijave i kontakt: [email protected].
Rok za prijave: petak, 22.03.2019. u 17:00 sati.
Voditelj radionice: Saša Pocrnić

Dizajnerske početnice su prilagođene za sve zainteresirane, bez obzira na prethodno znanje i iskustvo.
Radionice su besplatne, a broj sudionika je ograničen.