Priznanja UMASovcima

18_09_2012 / 01:40h
Priznanja UMASovcima

Prošlog tjedna je otvorena Izložba hrvatskog dizajna 1112, bijenalni pregled dizajnerske produkcije na kojem već tradicionalno uspješno sudjeluje Odsjek za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije u Splitu.

Prošlog tjedna je u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt otvorena Izložba hrvatskog dizajna 1112, bijenalni pregled dizajnerske produkcije u svim područjima dizajnerskog djelovanja na kojem već tradicionalno uspješno sudjeluje Odsjek za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije u Splitu.

Tako je ove godine Nagradu HDD-a za najbolji dizajni vizualnih komunikacija u profesionalnoj kategoriji dobio magistar novih medija ovog odsjeka Oleg Šuran za plakat Isto lice. Šuran je prošle godine bio pobjednik u studentskoj kategoriji Interaktivnih medija. Studentica Zrinka Buljubašić dobila je priznanje HDD-a za najbolju tipografiju. Tipografija Latinovicz njen je završni rad na preddiplomskom studiju dizajna vizualnih komunikacija. Zanimljivo je da su ove godine u kategoriji Interaktivnih medija svi odabrani i izloženi radovi s Umjetničke akademije. Izložba Interakcije, na kojoj će se predstaviti dio radova s radionica dizajna interakcija koje se od 2004. godine organiziraju na splitskoj Umjetničkoj akademiji, otvorit će se u utorak u 19 sati u galeriji HDD.

www.umas.hr