Diskusija: Nasilje među mladima

07_03_2016  |  Autor: I.Z.  |  Foto: DICA
Diskusija: Nasilje među mladima

U sklopu kampanje "Jel' ti sad jasno?!" održat će se okrugli stol "Nasilje među mladima - iskustva, potrebe i modeli suradnje u prevenciji i rješavanju problema".

Okrugli stol Nasilje među mladima - iskustva, potrebe i modeli suradnje u prevenciji i rješavanju problema održat će se u četvrtak, 10. ožujka, od 10 do 13 sati u Gradskoj knjižnici Marka Marulića. Razgovoru desetak govornika slobodni su pridružiti se svi zainteresirani.

Predstavit će se različiti primjeri aktualiziranja teme nasilja među mladima i potražiti odgovor na pitanje koji su primjereni načini za uključivanje mladih u aktivnosti prevencije nasilja. Također, propitat će se mogućnosti suradnje obrazovnih ustanova, organizacija civilnoga društva te umjetničkih organizacija i ustanova u kulturi.

Mladi će iznijeti svoj stavove, a o suradnji sa kazalištem PlayDrama na realizaciji projekta Udarac govorit će Đordana Barbarić iz udruge MoSt. Perspektivu iz školskog sustava ponudit će Ružica Vorgić Krvavica i Marijana Petrić Maršić iz Obrtno-tehničke škole te Ines Roso Perić iz Zdravstvene škole. Svoja iskustva iznijet će i Davorka Kovačić Borković i Roberta Matković sa Nastavnog zavoda za javno zdravstvo SDŽ. Dario Harjaček i Katarina Pejović, redatelj i dramaturginja predstave DICA, govorit će o aktualnom projektu Gradskog kazališta mladih Split kao primjeru suradnje udruge za mlade, ustanove u kulturi i obrazovnih ustanova.

Okrugli stol održava se u sklopu kampanje Jel' ti sad jasno?! koju je Info zona u partnerstvu s Gradskim kazalištem mladih pokrenula 4. ožujka s ciljem senzibilizirana javnosti o nasilju među mladima. U sklopu kampanje, 18. ožujka će se u Gradskom kazalištu mladih premijerno izvesti predstava DICA, a prikazat će se i video spot te realizirati niz intervencija u javnom prostoru.