Putuj Europom - besplatno!

14_10_2022 / 00:00h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: S. Hermann / F. Richter from Pixabay
Putuj Europom - besplatno!

Mladi sa navršenih 18 godina imaju priliku kroz DiscoverEU osvojiti putne propusnice za putovanje vlakom diljem Europe.

Mladi sa navršenih 18 godina imaju priliku kroz DiscoverEU osvojiti putne propusnice za putovanje vlakom diljem Europe. Odabrani sudionici dobit će i karticu za popuste na kulturne sadržaje, edukativne i sportske aktivnosti, lokalni prijevoz, smještaj, hranu... Iznimno, pokrit će se troškovi i drugih prijevoznih sredstava.

DiscoverEU, kao dio programa Erasmus+, pruža mogućnost otkrivanja raznolikosti Europe, učenja o europskoj kulturnoj baštini i povijest te povezivanja s drugim mladima diljem Europe. Osim toga, mladima pomaže razviti vještine koje će im biti važne u budućnosti, kao što su samostalnost, samopouzdanje i otvorenost prema drugim kulturama. Od 2018. ovu priliku dobilo je više od 165 tisuća mladih.

Dobitnici mogu na putu provesti do 30 dana između 1. ožujka 2023. i 29. veljače 2024. te put mogu planirati samostalno ili s još najviše četvero prijatelja koji moraju ispunjavati uvjete sudjelovanja, a mogu se povezati i s drugim putnicima uključenima u DiscoverEU.

Prijave za sudjelovanje otvorene su do utorka 25. listopada 2022. u 12 sati, a više informacija i prijavni obrazac dostupni su na Europskom portalu za mlade.