DiscoverEU putnici prvi su koristili novu MyMap Split

22_06_2023 / 22:40h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Miroslav Lelas / None Of The Above
DiscoverEU putnici prvi su koristili novu MyMap Split

Prvi splitski DiscoverEU meetup održao se od 19. do 21. lipnja.

Dvadesetak DiscoverEU putnika iz čitave Europe u sklopu svojih putovanja odabralo je posjetiti Split. U višednevnom druženju s vršnjacima posjetili su Festival mediteranskog filma Split, upoznali grad i uživali na splitskim plažama. 

Poseban doživljaj bio im je koristeći virtualnu stvarnost otputovati u doba Dioklecijana, ali ni filmovi pod zvijezdama nisu ih ostavili ravnodušnima. Prvi su splitski gosti koji su koristili novo izdanje MyMap Split te nisu krili oduševljenje drugačijom mapom grada u produkciji Info zone. Većina putnika nakon druženja u Splitu nastavila je svoja planirana putovanja, no najavili su skori povratak.

Prvi splitski DiscoverEU meetup održao se od 19. do 21. lipnja u organizaciji Info zone i Agencije za mobilnost i programe EU. Prethodno je u travnju u Splitu održano i prvo druženje DiscoverEU putnika iz Hrvatske koji su se tada tek pripremali za putovanja Europom.

DiscoverEU inicijativa brojnim osamnaestogodišnjacima pruža mogućnost besplatnog putovanja vlakom po europskim državama. Namijenjena je mladima koji vole putovanja, pustolovine, nova poznanstva i otkrivanje Europe. Više informacija o DiscoverEU inicijativi dostupno je na Europskom portalu za mlade.