DiscoverEU: Iskoristi priliku za besplatno putovanje Europom!

07_03_2023 / 00:00h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: S. Hermann / F. Richter from Pixabay
DiscoverEU: Iskoristi priliku za besplatno putovanje Europom!

Uskoro kreću nove prijave za DiscoverEU, inicijativu Europske unije koja 18-godišnjacima pruža mogućnost besplatnog putovanja vlakom po Europi.

Uskoro kreću nove prijave za DiscoverEU, inicijativu Europske unije koja 18-godišnjacima pruža mogućnost besplatnog putovanja vlakom po Europi. Prošle, 2022. godine ukupno prijavljenih mladih u Hrvatskoj bilo je 1259, a dodijeljeno je više od 700 karata.

Proljetni krug prijava trajat će od srijede 15. ožujka 2023. u 12 sati do srijede 29. ožujka 2023. u 12 sati. Za DiscoverEU mogu se prijaviti osobe rođene između 1. srpnja 2004. i 30. lipnja 2005., uključujući i te datume. Prilikom prijave morat ćete unijeti točan broj osobne iskaznice, putovnice ili boravišne iskaznice u prijavni obrazac na internetu, a zatim morate sudjelovati u kvizu.

Na putu je moguće provesti do 30 dana u razdoblju od 15. lipnja 2023. do 30. rujna 2024. Mladi koji imaju invaliditet ili zdravstveni problem dobit će potrebnu pomoć kako bi mogli sudjelovati. Bitna je informacija i da možete putovati samostalno, ali se i udružiti s najviše četvero prijatelja, no i oni moraju ispunjavati poviše navedene uvjete te se prijavljuju vašom šifrom prijave. Možete isplanirati i zajedničko putovanje s drugim putnicima uključenima u DiscoverEU, s kojima se možete povezati putem službene Facebook grupe programa.

Odabrani sudionici dobit će Europsku iskaznicu za mlade, s popustima na kulturne sadržaje, edukativne i sportske aktivnosti, lokalni prijevoz, smještaj, hranu i slično.

Više informacija i obrazac za ovogodišnji proljetni krug prijava pronađite na mrežnoj stranici Europskog portala za mlade.