Dio studija u EU uz Erasmus

05_02_2013 / 10:55h
Dio studija u EU uz Erasmus

Splitsko Sveučilište objavilo je Natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru Erasmus programa koji omogućava odlazak studenata na inozemne visokoškolske ustanove u Europskoj uniji.

Splitsko Sveučilište objavilo je Natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru Erasmus programa za razdoblje od početka lipnja ove godine do kraja rujna iduće godine. Studenti mogu otići na inozemne visokoškolske ustanove u Europskoj uniji s kojima je Sveučilište potpisalo sporazum.

Na natječaj se mogu prijaviti studenti koji su u trenutku odlaska na mobilnost (u akademskoj godini 2013./2014.) upisani u najmanje drugu godinu preddiplomskog (ili integriranog) studija, prvu godinu diplomskog studija ili prvu godinu poslijediplomskog studija. Najkraće razdoblje realizacije svih aktivnosti je tri mjeseca, a najduže deset mjeseci. Najuobičajenija praksa odlaska je na cijeli semestar, što neka inozemna sveučilišta i uvjetuju.

Erasmus studenti su oslobođeni troškova školarine na inozemnim visokoškolskim ustanovama, kao i svih drugih naknada koje se ne naplaćuju ni matičnim studentima. Financijska potpora koja se dodjeljuje u sklopu programa Erasmus iznosi 400 eura mjesečno.

Svu potrebnu dokumentaciju treba poslati do 01. ožujka 2013. godine, a više informacija potražite na webu Sveučilišta u Splitu, na Erasmus info danu u Info zoni ili na našem portalu.

www.unist.hr