Dino Sinovčić: Možete više!

27_12_2021  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
 Dino Sinovčić: Možete više!

Najbolji hrvatski paraplivač Dino Sinovčić bio je 28. gost podcasta U Zoni.

Najbolji hrvatski paraplivač Dino Sinovčić bio je 28. gost podcasta U Zoni. S voditeljem Tomislavom Primorcem pričao je o svojim sportskim uspjesima i izazovima, ali i jasno poručio da njegov cilj nije samo osvojiti medalje, nego i motivirati druge.

- Koliko god imali poteškoća, možete više nego što mislite - zaključio je Dino, pozivajući osobe s invaliditetom da se više uključe u društveni život i izađu iz zone komfora. Smatra da sport osobama s invaliditetom može znatno olakšati život pa ga ljuti što HRT ne prenosi Paraolimpijske igre i ne prepoznaje koliko bi to bilo značajno za osobe s invaliditetom. Kritički se osvrnuo i na druge razlike u tretmanu olimpijaca i paraolimpijaca, ističući da je osobama s invaliditetom često puno teže doći do vrhunskog rezultata. Ipak, smatra da su uvjeti za sportaše s invaliditetom u Splitu bolji nego u Zagrebu te da se Split sve više prilagođava osobama s invaliditetom.

U razgovoru se prisjetio i kako je njega borba s bolešću usmjerila prema sportu. Osvajanje medalje na Paraolimpijskim igrama u Tokiju smatra krunom prethodnih godina rada i odricanja u kojima je zaslužio titule svjetskog i europskog prvaka u plivanju. Pred kraj razgovora najavio je i skoru premijeru dokumentarnog filma o svojoj sportskoj karijeri.

Sve epizode podcasta dostupne su na YouTube kanalu podcasta U Zoni te na audio platformama Spotify i Podbean. Realizacija podcasta sufinancirana je sredstvima Grada Splita i sredstvima Europske unije kroz program Erasmus+.