Dijalog s Vijećima učenika

09_01_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: pixabay.com
Dijalog s Vijećima učenika

Mreža mladih Hrvatske poziva zainteresirane nastavnike i stručne suradnike srednjih škola iz cijele Hrvatske, a koji rade s Vijećem učenika da se zajedno s predstavnikom Vijeća učenika iz njihove škole prijave na edukaciju o strukturiranom dijalogu. Sudionicima edukacije osigurani su besplatan smještaj u dvokrevetnim sobama, svi obroci za vrijeme trajanja edukacije te plaćanje troškova putovanja.

Mreža mladih Hrvatske poziva zainteresirane nastavnike i stručne suradnike srednjih škola iz cijele Hrvatske, a koji rade s Vijećem učenika da se zajedno s predstavnikom Vijeća učenika iz njihove škole prijave na edukaciju o strukturiranom dijalogu u jednom od navedenih termina: 30.01.2019 - 02.02.2019. i 13.02.2019 - 16.02.2019. godine.

Strukturirani dijalog je metoda uključivanja mladih u procese donošenja odluka i dijalog s onima koji odluke donose. Zajednički dijalog mladih i donositelja odluka odvija se kroz strukturirani proces u tri faze, a konačni ishod takvog procesa su prijedlozi zajedničkih rješenja u područjima od važnosti za mlade, osmišljena na mišljenju i prijedlozima mladih koji su sudjelovali u strukturiranom dijalogu.

Sudionicima edukacije osigurani su besplatan smještaj u dvokrevetnim sobama (učenici će biti smješteni u više krevetnim sobama), svi obroci za vrijeme trajanja edukacije te plaćanje troškova putovanja, a po završetku edukacije sudionicima će biti uručene potvrde o pohađanju edukacije.

Nakon završetka edukacije sudionici će znati:
- nabrojati i objasniti načine na koje mladi sudjeluju u donošenju odluka;
- definirati što je Vijeće učenika, prava i obaveze njegovih članova te njegovu ulogu unutar škole;
- različite načine rada s Vijećem učenika;
- objasniti što je, kako funkcionira i tko su glavni akteri u procesu strukturiranog dijaloga
- elemente demokratske škole te prepoznati koje od tih elemenata njihova škola primjenjuje u svom djelovanju
- kako korištenje strukturiranog dijaloga pomaže u demokratizaciji škole i aktivnom uključivanju mladih.

Prijaviti se možete ispunjavanjem prijavnice.

Rok za prijavu: 20. siječnja.

Više informacija na www.mmh.hr.