Dalmatia Film Festival u Kinoteci

16_10_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Arhiv
Dalmatia Film Festival u Kinoteci

Bit će prikazano preko 30 filmova kratkog metra te 3 dugometražna filma. Program će se odvijati od 16. do 19. listopada s početkom u 19 sati, a ulaz na projekcije se ne naplaćuje.

Dalmatia Film Festival završava ovogodišnju sezonu četverodnevnim programom u Splitu, u dvorani kinoteke Zlatna vrata od 16. do 19. listopada. Nakon Makarske, Sutivana i Pirovca, u Splitu će biti prikazan izbor najboljih filmova prikazanih tijekom ljetne sezone DFF-a, uz ekskluzivne projekcije.

U četiri dana festivala bit će prikazano preko 30 kratkih filmova, među kojima će tri biti proglašeni pobjednicima ovogodišnjeg festivala. 
Bit će prikazana i tri filma dugog metra - talijansko-hrvatska koprodukcija Likemeback, film o kojem se dosta pisalo zbog provokativnosti i aktualne tematike utjecaja društvenih mreža na život mladih, kao i zbog činjenice da je u cijelosti sniman u Dalmaciji, realistični i napeti belgijski triler Pod sjenom sumnje, te dugometražni dokumentarni film Women Of The Gulag, snažno i potresno ostvarenje ruske redateljice Marianne Yarovskaye, koje je u siječnju ove godine bilo u najužem krugu kandidata za nominaciju za Oscara u kategoriji dokumentarnih filmova.

Posebna je zanimljivost predstavljanje projekta nastalog u vlastitoj festivalskoj produkciji. Riječ je o 8-minutnom promotivnom filmu Kaštela - Seven Reasons to Visit, inspiriranom s legendom o Miljenku i Dobrili. Ovaj promotivni turistički spot je rađen u maniri igranog filma i kroz povijesnu rekonstrukciju prikazuje Dalmaciju kakva je bila nekada i kakva u tragovima postoji i danas. Film će biti predstavljen u subotu 19.listopada u 19 sati.

Program DFF-a započinje svake večeri u 19 sati, ulaz na projekcije je besplatan, a program, zajedno s opširnijim informacijama o svakom filmu, možeš pronaći na linku.