Deset dana Krnjevala

05_02_2015 / 18:17h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Tina Štambuk
Deset dana Krnjevala

Splitski Krnjeval ove je godine pripremio desetodnevni program, koji počinje 7. a traje sve do 17. veljače, a obuhvaća radionice, koncerte, čak i feštu na brodu.

Splitski Krnjeval ove je godine pripremio desetodnevni program, koji počinje 7. a traje sve do 17. veljače. Program u 12 sati na splitkoj Rivi predajom ključeva grada Splita meštrovici Krnjevala, a za 12.15 najavljen je zumba party.

U ponedjeljak, 9. veljače, otvara se Krnjevalski grad - u prostorijama Cukuna (Mihovilova širina 1a) održavat će se svakodnevno radionice izrade maski za djecu i odrasle (između 19 i 20 h); u ponedjeljak će se u istom prostoru u 20 h održati večeri šansone, u utorak mandolinski orkestar izvodi obrade klasične glazbe, u srijedu je večer poezije, u četvrtak svirka Repassagea a u petak radionica plesa - također sve u 20 h.

Na valentinovsku subotu program na Rivi počinje u 11 h Dičjin krnjevalom, u 12 h starta povorka 9 punktova, a u 14 h predstavit će se Paškare - karneval ljubimaca. Prvi je put organizirana i fešta na brodu: ukrcaj je na Rivi, u nedjelju 15. 2. u 12 h. Istog dana u 19 h u Centru plesa održat će se Tango pod maskama. U ponedjeljak u 10 počinje Skakavac - karneval dječjih vrtića.

Krnjeval završava 17. veljače tradicionalnom Šentencom i Spaljivanjem Krnje na Gatu Sv. Nikole, a sve će pratiti koncert Noa & the Funkblasters na Rivi (u 21 h).

Program se u cijelosti može pogledati na linku te je, ovisno o vremenskim uvjetima, podložan promjenama.