Za bolju komunikaciju s mladima

17_03_2013 / 13:01h
Za bolju komunikaciju s mladima

Projekt Demokracija za pet plus ima za cilj povezati predstavnike lokalnih samouprava i organizacija mladih i za mlade s ciljem razvijanja konstruktivne komunikacije i zajedničkih aktivnosti po pitanju implementacije lokalnih politika za mlade.

U mnogim sredinama evidentan je manjak konstruktivne komunikacije i zajedničkih aktivnosti tijela lokalnih samouprava sa organizacijama civilnoga društva po pitanju implementacije lokalnih politika za mlade.

Projekt Demokracija za pet plus ima za cilj povezati predstavnike lokalnih samouprava i organizacija mladih i za mlade iz nekoliko hrvatskih županija kako bi razmijenili iskustva, primjere dobre prakse, znanja o institucionalnom razvoju i osnaživanju sektora mladih s ciljem unapređenja programa i aktivnosti namijenjenih poticanju mladih na aktivno uključivanje u život lokalne zajednice.

U travnju će se u Rijeci održati edukativni trening institucionalnog i organizacijskog vođenja i upravljanja za mlade, osobe aktivne u radu s mladima te predstavnike lokalnih samouprava. Tijekom realizacije projekta izradit će se informativno-edukativni materijali i kratki film, a organizirat će se i niz javnih tribina, rasprava i sličnih akcija u pet gradova i županija. Sve će krajem godine kulminirati završnom konferencijom u Splitu.

Projekt je financiran sredstvima Nacionalne zaklada za razvoj civilnoga društva i Grada Pule, a realiziraju ga udruge ZUM iz Pule, Domaći iz Karlovca, Klub mladih Bršadin, petrinjski K.R.I.D i splitska Info zona.