Dare: Nema do skate parka u Domu

18_04_2022  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Dare: Nema do skate parka u Domu

Gost 36. epizode podcasta U Zoni bio je Darko Ivanovski. Pričao je o indoor skate klubu u Domu mladih, splitskoj skate sceni, a prisjetio se i svojih skejterskih godina.

Gost 36. epizode podcasta U Zoni bio je Darko Ivanovski, predsjednik Skate kluba Kolo. S Tomislavom Primorcem pričao je o indoor skate klubu u Domu mladih, splitskoj skate sceni, a prisjetio se i svojih skejterskih godina koje su prethodile njegovoj diplomi magistra arhitekture.

- Sa ovim skate parkom mi imamo nešto što nema nigdje u Hrvatskoj, ni šire - optimistično je Dare komentirao skate park u splitskom Domu mladih te zaključio razgovor o skate infrastrukturi u Hrvatskoj. Prethodno je ispričao kako je izgrađen indoor skate park u Domu mladih te se osvrnuo na gradove koji imaju skate parkova onoliko koliko Split ima balotaških igrališta. Govorio je i o suradnji sa xSTatic festivalom. Skate je postao olimpijska disciplina pa je nezaobilazno bilo i objašnjenje kako izgleda bodovanje nastupa na olimpijskim igrama.

Sve epizode podcasta dostupne su na YouTube kanalu podcasta U Zoni te na audio platformama Spotify i Podbean. Realizacija podcasta sufinancirana je sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, Grada Splita i programa Europske unije Erasmus+.