Dani strukturiranog dijaloga

03_09_2018  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Dani strukturiranog dijaloga

Mreža mladih poziva na "Dane strukturiranog dijaloga" koji će se održati 18. i 19. rujna u Zagrebu. Prvog dana održat će se konferencija „Što omogućiti mladima da budu spremni za život i društvo?'', dok će drugi dan biti posvećen sajmu dobrih praksi 'Zavrti lokalnu promjenu''. Rok za prijavu je 6. rujna.

Mreža mladih Hrvatske poziva sve zainteresirane na dvodnevno događanje ''Dani strukturiranog dijaloga'' koje će se održati 18. i 19. rujna 2018 u Zagrebu. Prvoga dana događanja će se održati konferencije „Što omogućiti mladima da budu spremni za život i društvo?''. Drugi dan događanja je rezerviran za sajam dobrih praksi u provedbi projekata strukturiranog dijaloga ''Zavrti lokalnu promjenu''.

Konferencija „Što omogućiti mladima da budu spremni za život i društvo?“ organizira se nastavno na 5. ciklus strukturiranog dijaloga čija je tema bila “Omogućimo svim mladim ljudima da sudjeluju u raznolikoj, povezanoj i uključivoj Europi - Spremni za život, spremni za društvo”. Rezultat ciklusa je 16 preporuka u raznim područjima od važnosti za mlade od čega je Nacionalna radna skupina za provedbu strukturiranog dijaloga u Republici Hrvatskoj podržala i usvojila šest preporuka te radi na implementaciji istih. Na konferenciji će se predstaviti izvještaj o provedbi ovih preporuka te pojasniti zašto su preporuke odabrane te koja je njihova važnost. Uz to, sudionici će kroz grupni rad imati priliku dati komentare i prijedloge za poboljšanje implementacije prihvaćenih preporuka. Konferenciju organizira Mreža mladih Hrvatske ispred Nacionalne radne skupine za provedbu strukturiranog dijaloga.

Sajam dobrih praksi u provedbi strukturiranog dijaloga u lokalnoj zajednici ''Zavrti lokalnu promjenu'' na jednome mjestu će okupiti provoditelje projekata iz Ključne aktivnosti 3 (KA3) Erasmus+ programa te im dati mogućnost izlaganja provedenih projekata vezanih uz strukturirani dijalog (SD). Sudionici će imati priliku čuti iskustva u provedbi projekata u praksi te razviti suradnju s izlagačima i drugim sudionicima sajma. Predstavit će se i proces strukturiranog dijaloga i njegova uloga u uključivanju mladih u donošenje odluka i kreiranju politika, održat će se panel rasprava o relevantnosti strukturiranog dijaloga na lokalnoj, nacionalnoj i europskoj razini, a predstavnici Agencija za mobilnost i projekte EU će održati izlaganje o mogućnostima financiranja SD-a kroz KA3.

Prijavnicu za oba događaja možete pronaći OVDJE.

Rok za prijavu je 6. rujna.

Više informacija o „Danima strukturiranog dijaloga“ na www.mmh.hr.