Dan o europskim inicijativama

07_11_2012 / 15:53h
Dan o europskim inicijativama

Agencija za mobilnost i programe EU organizira informativni dan o europskim inicijativama Euroguidance, Europass i Eurodesk koje za cilj imaju poticati mobilnost mladih.

Agencija za mobilnost i programe EU organizira informativni dan o europskim inicijativama Euroguidance, Europass i Eurodesk koje za cilj imaju poticati mobilnost mladih, čime pridonose osobnom razvoju mladih i jačaju njihovu zapošljivost.

Euroguidance je europska mreža nacionalnih centara za podršku profesionalnom usmjeravanju. Inicijativa Europass obuhvaća pet dokumenata - Europass životopis, jezičnu putovnicu, prilog svjedodžbi, dopunsku ispravu o studiju i Europass mobilnost - koji korisnicima omogućuju predstavljanje stečenih kompetencija na jasan, objektivan i usporediv način diljem Europe. Eurodesk pruža mladima i svima koji rade s mladima kvalitetne informacije o europskim programima i politikama za mlade. Agencija za mobilnost i programe EU je imenovani nacionalni centar za provedbu spomenutih inicijativa u Hrvatskoj te pruža podršku i informira građane o njihovim aktivnostima.

Informativni dan će se održati 30. studenoga 2012. godine u Zagrebu, u Hotelu Dubrovnik (Ljudevita Gaja 1) od 10:30 do 15 sati.

Rok za prijavu je 21. studenog 2012. godine.

delhrv.ec.europa.eu