Dan društvenih igara

28_04_2018  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Udruga F&ST
Dan društvenih igara

Na splitskom Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Udruga za fantastiku, igre i znanstvenu fantastiku F&ST će u subotu, 28. travnja 2018., organizirati četvrti Međunarodni dan društvenih igara Split. Pozvani su svi ljubitelji modernih društvenih igara da se pridruže zabavi u crtaoni FESB-a od 10 do 22 sata.

Na splitskom Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Udruga za fantastiku, igre i znanstvenu fantastiku F&ST će u subotu, 28. travnja 2018., organizirati četvrti Međunarodni dan društvenih igara Split, koje je ujedno i deseti Dan društvenih igara u Splitu.

Ovim putem udruga F&ST poziva sve ljubitelje modernih društvenih igara na zabavu u crtaoni FESB-a od 10 do 22 sata. Ulaz i korištenje igara su besplatni, a tijekom događaja bit će i nagradnih turnira, od onog u najboljoj prošlogodišnjoj društvenoj igri Kingdomino (osvajaču prestižne nagrade Spiel des Jahres), do onih u igrama Evolution, Pylos, Quoridor i Quixo.

Organizacija Geek&Sundry, čija su najpoznatija lica Felicia Day, poznata po nizu uloga u web i TV serijama i igrama, te Will Wheaton, poznat po Star Trek i The Big Bang Theory serijama, pokreće i organizira International TableTop day (Međunarodni dan društvenih igara) tijekom kojeg se na isti dan na nekoliko tisuća mjesta u svijetu igraju društvene igre. Udruga F&ST po četvrti put uključuje Split u ovu manifestaciju. U Hrvatskoj se ovog vikenda, osim u Splitu, događaji u sklopu MDDI organiziraju i u Opatiji, Sisku, Velikoj Gorici, Zadru i Zagrebu. Uz organiziranje zajedničkih događaja, poput Super Hrvatske Igračke Konvencije - Super HIK-a, koji će ove godine niz udruga ljubitelja društvenih igara (na poziv Udruge F&ST) održati na riječkoj konvenciji (znanstvene) fantastike Rikon u organizaciji Udruge 3. Zmaj, vidljivo je kako svjetski trend porasta broja zaljubljenika u društvene igre prate i mladi u Hrvatskoj.

Dođite sami ili s društvom, očekuje vas niz ponuđenih modernih društvenih igara, ugodna atmosfera i vrhunska zabava!

Više o događaju pratite na Facebook stranicama Udruge F&ST, FantaSTikona, te Četvrtog međunarodnog dana društvenih igara Split.

Organizatori splitskog događaja do sad su organizirali :
- četiri konvencije fantastike, igara i znanstvene fantastike FantaSTikon
- devet Dana društvenih igara Split (od toga dva u sklopu Međunarodnog dana društvenih igara)
- preko 50 Večeri modernih društvenih igara - Ajmo Se Igrat!
- dvije Super Hrvatske Igračke Konvencije - Super HIK – u Splitu i Zagrebu