Duple: Mladi, budite posebni!

12_04_2021  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Duple: Mladi, budite posebni!

Novi gost podcasta U Zoni bio je Damir Duplančić, poznati radijski autor i voditelj te svojevrsni glasnogovornik generacije 60-ih godina. Podijelio je mnoge životne mudrosti, otkrio kako se živjelo u njegovoj mladosti te pričao o svojim projektima.

Novi gost podcasta U Zoni bio je Damir Duplančić, poznati radijski autor i voditelj te svojevrsni glasnogovornik generacije 60-ih godina. U razgovoru s Josipom Škiljom podijelio je mnoge životne mudrosti, otkrio kako se živjelo u njegovoj mladosti te pričao o svojim projektima.

- Jedina budućnost za ove mlade je da budu posebni. Ako se uklopiš u sustav ti si lako zamjenjiv i nebitan si, moraš biti svoj po nečemu - poručio je Duple.

U razgovoru se prisjetio početaka emisije "Izgubljena generacija" koja je skoro dvadeset godina u radijskom eteru evocirala uspomene mladosti generacije 60-ih. Objasnio je i razloge prekida suradnje s Radio Dalmacijom, a dotakao se i projekta "Izgubljena na daskama" te objavio da razmišlja o kazališnoj predstavi i najavio izdanje treće knjige.

Uspoređujući današnje generacije mladih s generacijom svoje mladosti, smatra da je on odrastao u pravednijem i sigurnijem društvu koje je imalo više vjere u sustav. Istaknuo je i da se nove generacije premalo uči da vole Split.

Opušteni razgovor u kojem je Duple pričao o svojoj životnoj filozofiji dostupan je na YouTube kanalu podcasta U Zoni, koji je do sada ugostio one koji su Splitu dali dio sebe, za boljitak grada i društvenog života.