Dokumentarci DFF-a u Klubu Zona!

27_08_2018  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Dokumentarci DFF-a u Klubu Zona!

Dio besplatnog festivalskog programa Dalmatia film festivala održat će se u Klubu Zona, od 29. kolovoza do 1. lipnja. Kroz četiri večeri prikazat će se devet dokumentarnih filmova najnovije produkcije.

Dio besplatnog festivalskog programa Dalmatia film festivala održat će se u Klubu Zona, od 29. kolovoza do 1. lipnja. Kroz četiri večeri, od 20 sati, prikazat će se devet dokumentarnih filmova najnovije produkcije.

U srijedu filmska večer u Klubu Zona počinje uz njemački film Colors of Citizen Engagement o samoorganiziranju građana i transformaciji siromašne četvrti u pravu galeriju grafita i ulične umjetnosti te kratkometražni francuski film Plesačica i klaun. Četvrtak donosi domaći film o Momčilu Popadiću - Pope, vrati se - te zgode i nezgode putujućeg festivala alternativne glazbe uz zanimljiv presjek turske, grčke i talijanske alternativne glazbene scene i noćnog života. U petak niz od tri teške priče započinje petominutni film o svakodnevnici beskućnika, nastavlja se pričom o teškoj sudbini ljudi u afričkom ilegalnom rudniku zlata, koja je osvojila čak 98 nagrada na filmskim festivalima širom svijeta, te završava svjedočanstvom četvero žrtava napada kiselinom u Indiji. U subotu, posljednjeg festivalskog dana, prikazat će se neobičan i inovativan spoj dokumentarnog i animiranog filma koji dočarava umjetnički i privatni svijet osebujnog ruskog slikara Petra Zverkhovskog te film o životnoj priči ratnog veterana koji je u svojoj 94. godini postao najstariji aktivni ronilac na svijetu i nositelj Guinessovog rekorda.

Ovaj međunarodni festivala igranog, dokumentarnog i promotivnog filma prethodno se održao u Sutivanu, Pirovcu i Omišu te predstavlja 52 filma, među kojima i osam dugometražnih premijera. Glavni program splitskog festivalskog izdanja počinje dan ranije i održava se u kinoteci Zlatna vrata.

Dalmatia film festival u Klubu Zona

Srijeda, 29.8.2018.
Colors of Citizen Engagement / Fabian Fess, Gerrit Pawliczak / 20:00
The Dancer and the Clown / Aude Millet / 21:10

Četvrtak, 30.8.2018.
Pope, vrati se / Toni Volarić / 20:00
We're Loud! 10 Slovenly Days in Greece / Enrico Stocco / 21:00

Petak, 31.8.2018.

Abstracted / Caspar Wallrabe / 20:00
Nobody Dies Here / Simon Panay / 20:05
Beauty of Life / Ashish Kumar / 20:30

Subota, 1.9.2018.
Escape From Troy / Peter Dzogaba / 20:00
Life Begins at 90 / Bejay Browne / 21:10

Glavni festivalski program održava se u kinoteci Zlatna vrata. Program je dostupan na www.dalmatia-filmfestival.com