Kapitalizam će oživiti Dalvin

29_03_2012 / 01:18h
Kapitalizam će oživiti Dalvin

U okviru manifestacije Mreža solidarnosti protiv bijede kapitalizma koja će se događati u prostoru okupirane tvornice Dalmacijavino u trajektnoj luci održat će se izložba i tribine.

U okviru manifestacije Mreža solidarnosti protiv bijede kapitalizma koja će se događati od 30. ožujka do 07. travnja u prostoru okupirane tvornice Dalmacijavino u trajektnoj luci održat će se izložba koja će kritički progovoriti o kapitalizmu te tribine koje će ispitati mogućnosti obrane preostalih javnih dobara i radnih mjesta.

- Sve institucije u Hrvatskoj trenutno rade u skladu s interesima krupnog kapitala tj. nastavljaju privatizacijsku pljačku, izravno prebacuju teret financijske krize na najsiromašnije, provode brutalne politike rezanja javne potrošnje, plaća, radnih mjesta, fleksibiliziraju radni odnos radi lakšeg otpuštanja i težeg sindikalnog organiziranja – navode u svom pozivu organizatori upozoravajući na štetnost mjera oporavka koje nalažu velike institucije poput Europske komisije ili MMFa, a koje su Irsku sa titulom najbolje učenice Europske unije bacile u dug od oko 120% BDP-a.

Otvorenje izložbe i prva javna tribina održat će se 30. travnja u 17 sati nakon čega će od 20 sati uslijediti glazbeni program.