Čuvaj se, čuvat ću te

27_02_2012 / 18:56h  |  Autor: Nina Slišković
Čuvaj se, čuvat ću te

"Nadležne institucije su zakazale" postala je popularnija parola od "Žene, majke, kraljice". A ono što vam mogu savjetovati, je u zadnje vrijeme popularna, kaže Nevenka Bečić Božja zapovijed: "Čuvaj se, čuvat ću te".

Ono što vam svima mogu zaželjeti je sljedeće: ne daj Bože da vam se nešto dogodi, a policija zakaže. Da će mi se želja i ispuniti - vjerojatnosti su male, jer ovakav scenarij je većina nas doživjela, ako ne iz prve, a onda sigurno iz druge ruke. "Nadležne institucije su zakazale" postala je popularnija parola od "Žene, majke, kraljice".

Dogodi se incident, policija obavi svoju standardnu proceduru, ali svima je jasno da u ovoj zemlji od toga nema kruha, niti pravde. I što je onda sljedeći korak? Pritisnuti krivca kroz medije, pa ako nadležne institucije neće obaviti svoje, e, neka se onda barem crveni.

I šaljete fino sastavljen i lektoriran tekst portalima, dnevnim novinama, radijima... Na radiju vam kažu kako se "tekst nije pojavio niti na jednom portalu, tko kaže da je istinit". Poštedite se zgražanja nad konstatacijom kako tobože najažurniji medij čeka da se jedan portal okuraži objaviti vijest koja nije stigla iz službenog policijskog dopisa, da bi je zatim 100 drugih preuzelo, pa onda i oni, i fino vam je serviraju kao novost dok se vi vozite autom prema gradu kako bi s prijateljima prokomentirali ono što ste već vidjeli na 10 portala i zidu barem 15 facebook prijatelja. Nemojte se iznenaditi ni kada portali bez riječi i slova izignoriraju vašu poruku i pokušaj stavljanja istine na vidjelo. Poštedite si živce i kada sutra prolistate novine i ne pronađete ništa. Jer to je sudba kleta nas malih ljudi.

Eto što vam mogu zaželjeti. A ono što vam mogu savjetovati je, u zadnje vrijeme popularna, kaže Nevenka Bečić Božja zapovijed: "Čuvaj se, čuvat ću te". Jer druge nam, čini se, nema.