Stavimo reklamu i na Sv. Duju!

08_07_2012 / 19:15h
Stavimo reklamu i na Sv. Duju!

Možda dva velika plastična reklamna panoa na bedemu Cornaro, najbolje očuvanom bedemu iz 17. stoljeća, uopće nisu sporna. Ne bi bilo loše postaviti i reklamu na zvonik Sv. Duje...

Možda dva velika plastična reklamna panoa na bedemu Cornaro, najbolje očuvanom bedemu iz 17. stoljeća, uopće nisu sporna. Situaciju možda ne čini još gorom činjenica da jedan pano promovira događanja u organizaciji Turističke zajednice. 

Bedem Cornaro je dio fortifikacijskog sustava koji je građen naporima svih splitskih staleža, kroz 16. i 17. stoljeće, u vrijeme najveće turske opasnosti, kada je i Klis bio u rukama Otomanskog carstva. Danas je uz njega (još uvijek) sačuvan i bedem Contarini te dio bedema na vrhu Marmontove.

U osnovi, to je ipak samo kameni zid koji sa južne strane treba osloboditi zemljanog nasipa kako bi se tu mogle ugurati garaže i nadogradnja Galerije umjetnina. Ne bi bilo loše zaraditi koju kunu za obnovu Palače pa postaviti i reklamu na zvonik Sv. Duje, barem na jednu stranu pa nek' turisti slikaju preostale tri.