Cirkviz, Open stage i radionica

29_10_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Kam-Hram
Cirkviz, Open stage i radionica

Open stage je poznat pod starim nazivom Cabaret, a radi se o manifestaciji u kojoj zainteresirani afirmirani i neafirmirani umjetnici prezentiraju svoje kreativno stvaralaštvo iz područja različitih izvedbenih umjetnosti s naglaskom na suvremeni cirkus, u trajanju do 10 minuta.

Udruga Kam-Hram ovoga vikenda donosi niz zanimljivih događanja: Cirkviz - kviz znanja, open stage, te radionicu svile.

Cirkviz - kviz znanja!
U nedjelju, 3.11. od 17 do 18:30h održat će se treći po redu CIRKVIZ - kviz znanja pod vodstvom Dasena Petrića. Pitanja su iz općeg znanja s osvrtom na tradicionalni i suvremeni cirkus. Kviz je natjecateljskog karaktera. Natjecatelji sudjeluju u ekipama, a svaka od ekipa može imati maksimalno četiri (4) člana. Kviz se sastoji od ukupno 50 pitanja (vizualna, a/b/c i otvorena). Prva tri pobjednička mjesta očekuju bogate nagrade: 1. Večera u konobi Matoni, 2. Piće u Adriatic Social Clubu i jumbo pizza po izboru u fast food-u Buco 3. Četiri poklon bona u Borgo knedla baru (uključuje dvije knedle po izboru i prirodni sok). Prijave za sudjelovanje se odvijaju putem maila na [email protected].

OPEN STAGE - otvorena večer performansa
U nedjelju nakon kviza, od 19:30 održat će se 2. Open stage - večer otvorenog performansa u Amfiteatru Doma mladih. Za sve koji prate dugogodišnji rad udruge Kam-Hram, Open stage je poznat pod starim nazivom Cabaret, a radi se o manifestaciji u kojoj zainteresirani afirmirani i neafirmirani umjetnici prezentiraju svoje kreativno stvaralaštvo iz područja različitih izvedbenih umjetnosti s naglaskom na suvremeni cirkus, u trajanju do 10 minuta. Program se sastoji od više kratkih točaka koje izvode pojedinci ili grupe. 
Ovaj put predstavit će se i Open stage special na kojem će umjetnica Hanne Coeckelberghs prezentirati svoj posljednji autorski rad performans Aquila, inspiriran letom orlova.

Radionica svile

Od 1. do 3.11. će se na Maloj sceni Doma mladih, u prostorima udruge Kam-Hram održati radionica svile sa Hannom Coeckelberghs. Radi se o akrobatskom penjanju na zračnu tkaninu popularnog naziva svila (aerial silk, tissue i sl.). Fokous radionice će biti izvedba dinamičnih sekvenci i roll-up trikova, prilagođeno stupnju znanja polaznika - za srednju razinu potrebno je moći se penjati s lakoćom i izvesti inverziju u bilo kojem položaju (raznožnu, grčenu ili sklonjenu), a za naprednu je je potrebno imati dvije godine aktivnog iskustva na svili i moći izvesti inverziju s rukama u pruženom položaju. Kotizacija za dvodnevnu radionicu je 250kn za srednju razinu, i 350kn za naprednu. Svoje mjesto na radionici možeš rezervirati na linku.

O voditeljici
Hanne Coeckelberghs je belgijska umjetnica suvremenog cirkusa koja je diplomirala na Academy for Circus and Performance Art – Tilburg (NL). Prije akademije u Tilburgu je studirala na Stages at Ecole Supérieur des Arts du Cirque – Brussels (BE) gdje je stekla prethodnu diplomu. Od djetinjstva se bavi cirkusom, počevši od edukacije na Youth circus school: Circusatelier Salto – Tienen(BE).