Circus odbrojava koncerte

10_04_2014 / 10:31h  |  Autor: I. Z.
Circus odbrojava koncerte

Split Circus travanj je započeo dinamično, a zanimljivo će biti i u drugoj polovici mjeseca u kojoj će se isticati jazz zvuk. Koncertna sezona završit će nakon još šest koncerta...

Split Circus travanj je započeo dinamično, bilo je i jazza i rockabillya uživo, izvodile su se neobične klavirske obrade, od Montya Pythona do Amy Winehouse, a zanimljivo će biti i u drugoj polovici mjeseca.

U utorak, 15. travnja, nastupa autorski i cover bend The Borderlines, koji čine Marin Jerkunica i Vanda Ivelja a koji pokriva širok spektar žanrova - od bluesa i gipsy jazza do američkog folka. Samo dva dana kasnije Split Circus priprema još jedan koncert: u četvrtak, 17. travnja, nastupit će sinjski bend Shewa. U subotu, 19. travnja, u goste stiže Error, DJ-ica koja zna sve.

Koncerti su na rasporedu i predzadnjeg tjedna u travnju. U utorak, 22. travnja, koncert će biti u znaku saksofona i gitare jer u Circus pristiže Old Road Duo koji svira evergreene i jazz standarde, a u četvrtak, 24. travnja, nastupit će splitski reper Žuvi.

U subotu, 26. travnja, u Split Circusu bit će manje glazbe a više priče jer u goste dolazi NUS a očekuju se stihovi, aforizmi i satirični tekstovi i, naravno, puno smijeha. Glazbena pauza bit će kratka jer već idućeg dana nastupa bend Film Noir.

Program zadnjeg tjedna u mjesecu započinje jazzom: u utorak, 29. travnja, nastupit će D&P Jazz Duo, koji je 1. travnja i započeo koncertni travanj u Circusu.

Prvi dan svibnja, četvrtak, ujedno je zadnji dan koncertne sezone i posljednja prilika za glazbu uživo u Circusu sve do jeseni, a sezonu zatvara pop rock blues kvartet Rolin Humes.