CBS - novi časopis za mlade

11_02_2014 / 13:56h  |  Autor: Dinko Vranjičić
CBS - novi časopis za mlade

U četvrtak je, u predvorju studentskog doma na Visokoj, održana prezentacija časopisa Crno-bijeli svijet u kojem svatko može pisati o čemu god želi, a koji će se tiskati u 1200 primjeraka mjesečno.

U četvrtak je u predvorju studentskog doma na Visokoj održana prezentacija časopisa Crno-bijeli svijet. Bruno Petrušić, jedan od incijatora projekta, okupljenima je ukratko objasnio ideju povezivanja studenata iz Splita, Zagreba, Rijeke i Osijeka, i to putem jedinstvenog časopisa u kojem svatko može pisati o čemu god želi, a koji će se tiskati u 1200 primjeraka mjesečno. Financiranje časopisa osigurano je sredstvima Europske unije putem programa Mladi na djelu, za koji Petrušić kaže kako je iznimno fleksibilan i dostupan gotovo svakome s dobrom idejom i planom realizacije.

Prvi broj časopisa fokusiran je na mlade i predstavljanje udruga mladih. Tako se našlo mjesta za recenziju filmova Svećenikova djeca i Hobit: Smaugova pustoš te knjige 101 najutjecajniji lik koji nikada nije živio, članke i polemike različitih tematika te predstavljanja portala studentski.hr, World Youth Alliancea, Uličnih svjetiljki i Udruge S4S, uz intervjue s Perom Eranovićem, Mariom Pašalićem i Ivanom Jakićem. Svoj besplatni primjerak časopisa potražite na fakultetima i okupljalištima mladih pa tako i u Info zoni.

Tema sljedećeg broja već je poznata: ljudska prava, a svi zainteresirani mogu poslati svoje tekstove na [email protected] i [email protected].