C.A.V.E. je izlazak iz špilje

21_03_2014 / 11:10h  |  Autor: KMaja  |  Foto: Rene
C.A.V.E. je izlazak iz špilje

U četvrtak navečer u nesuđenom Akvariju na Bačvicama svečano je, uz svirku i performans, otvorena manifestacija C.A.V.E. Odavno se na jednome mjestu nije mogla vidjeti tolika količina šarolikih radova, što je svakako dobar razlog za posjet.

U četvrtak navečer u nesuđenom Akvariju na Bačvicama svečano je, uz svirku i performans, otvorena manifestacija C.A.V.E. (Creative Audio Visual Event). Uzvanike koji su došli u zakazanih 20 sati nisu dočekali uštogljena atmosfera ni svečani govori, već tonska proba benda Repassage, koja je pružila zvučnu podlogu za razgledavanje izložbe prvim posjetiteljima.

Sljedeći se na pozornicu popeo Vicko Franić s akustičnom gitarom, a njegova se tonska proba pretvorila u kratki koncert. Pozdrav gledateljima i kratku dobrodošlicu na manifestaciju uputile su zatim djevojke iz klape Marjanske vile koje su podigle atmosferu s par klapskih standarda. Za kraj su članovi Udruge za promicanje eksperimantalne umjetnosti Dadanti na efektan način predstavili svoju poeziju, prije no što je prostorom zavladala ponovno glazba Repassagea.
– C.A.V.E. simbolizira izlazak iz špilje, predstavljanje bez straha. Samo opušteno – objasnila je jedna od pjevačica, najbolje opisavši projekt koji je, kako je rekla, zamišljen prije mjesec i pol dana.

Na zidovima i podu Akvarija tako se nalaze djela vrlo širokog spektra kvalitete i umjetničke vrijednosti, od već iskusnijih izlagača do debitanata, od izgrađenih autora do amatera – odavno se na jednome mjestu nije mogla vidjeti tolika količina šarolikih radova, što je svakako dobar razlog za posjet Bačvicama.

Još razloga za posjet Bačvicama ovoga petka i subote

Glazbeni program uz DJ-eve kreće u petak ujutro od 10 sati i nastavlja se do 20 sati, kada će Ivan Perić predstaviti svojih pet kratkih filmova. Nakon projekcija i razgovora s autorom slijedi modna revija Mode na kvadrat u 21 sat, po završetku koje palicu ponovno preuzimaju DJ-evi.

Subotnje jutro također će začiniti DJ-evi, do podneva, kada kreće radionica Impro Move na koju su svi pozvani da se prepuste improvizaciji pokreta, zvuka i vizualnih elemenata, a u 16 sati prostor Akvarija ispunit će zvuk Mondo Kicka. Bend koji se stalno mijenja svoj će nastup završiti do 18 sati, za kada je najavljeno predstavljanje kazališnog projekta Forum teatar. Večernji sati rezervirani su za Unit-X, plesnu skupinu koja će se predstaviti u 20 sati, a od 21 sat kreće C.A.V.E. afterparty.