Časopis Orange traži suradnike

08_06_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: youthpress.org
Časopis Orange traži suradnike

European Youth Press organizacija raspisala je natječaj za suradnike u časopisu Orange. Natječaj je otvoren za mjesta projektnog menadžera, urednika i dizajnera. Rok za prijavu je 1. kolovoza.

European Youth Press organizacija raspisala je natječaj za suradnike u časopisu Orange. Natječaj je otvoren za mjesta projektnog menadžera, urednika i dizajnera.

Tim časopisa Orange čine mladi, motivirani kreatori medija i novinari koji donose priče i vijesti iz perspektive mladih. Časopis je partner s Vijećem Europe, Deutsche Welle-om, M100 organizacijom i Azijsko-europskom fondacijom.

Prijave su otvorene za slijedeće pozicije:

Projektni menadžer koji će pisati projektne prijave za financiranje. Idealni kandidat trebao bi imati iskustva u kreiranju uredničkog sadržaja, pisanju prijedloga te implementaciji europski i međunarodnih projekata (za mlade). Vještine financijskog i administrativnog upravljanja su ključne za ovu poziciju. Za prijavu na ovu poziciju potrebno je poslati životopis, motivacijsko pismo i jednu referencu vezanu za nedavni projekt koji ste proveli na mail [email protected]. U predmet maila staviti „2017 Project Manager Application for Orange Magazine Team“.

Urednik ima zadatak organizirati i objaviti članke i druge materijale na web stranicu časopisa Orange. Trenutačno se to odnosi na prijašnje i trenutačne projekte, ali u budućnosti će urednik imati priliku raditi s vlastitim sadržajem na nadolazećim projektima. Poželjno je da kandidati imaju iskustva s radom u WordPressu, a osnovno iskustvo rada u HTML-u i drugim programima za web dizajn je dobrodošlo. Potrebne su dobre uredničke vještine. Snalaženje na društvenim medijima je također dobrodošlo. Za prijavu je potrebno poslati životopis, i molbu za posao u kojoj je potrebno navesti prijašnje iskustvo. Sve poslati na mail [email protected] sa naznakom „2017 Content Editor Application for Orange Magazine Team“.

Dizajner koji će se brinuti za vizualni izgled časopisa. Imat će priliku raditi na izgledu i rasporedu u časopisu, dizajnirati jednostavnije svakodnevne materijale te voditi vlastiti projekt. Kandidati bi trebali imati iskustvo rada u WordPressu, Typo 3, Adobe Creative Suite, iskustvo s montažom zvuka u programima Audacity i Cubase4, sa video montažom u programima Premiere CS5 i Final Cut Express, i dovro se znati služiti programom After Effects CS5. Za prijavu je potrebno poslati životopis (u PDF formatu), linkove za primjere objavljenih medijskih sadržaja i portfolio na mail [email protected]. Za predmet staviti „2017 Designer Application for Orange Magazine Team“

Rok za prijavu: 1. kolovoza.

Više informacija ovdje.