Cageball turnir donosi laptope

22_11_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Split Tech City
Cageball turnir donosi laptope

Split Tech Cup 2019 održat će se 7.12. u Sportskom centru Mačak, a organizatori ovim turnirom žele doprinijeti približavanju tehnologije i otvaranju novih mogućnosti djeci i mladima iz obitelji koje nemaju finacijska sredstva za kupovinu laptopa.

Splitske IT tvrtke i udruge, okupljene u inicijativu Split Tech City, drugu godinu zaredom organiziraju humanitarni cageball turnir, s ciljem prikupljanja donacija za kupnju prvih laptopa djeci iz potrebitih splitskih obitelji.

Split Tech Cup 2019 održat će se 7.12. u Sportskom centru Mačak, a okupit će splitsku tehnološku zajednicu u činjenju dobrih djela kroz sport, rekreaciju i druženje.
- Želimo doprinijeti približavanju tehnologije i otvaranju novih mogućnosti djeci i mladima iz siromašnih obitelji. Mi im svojom gestom želimo pružiti nadu u svjetliju budućnost - objašnjavaju organizatori.

Lani su okupili 22 ekipe i kupili ukupno 11 laptopa za potrebite obitelji, no ni tu njihova akcija nije stala; u suradnji s Udrugom mladih programera DUMP, organizirali su i besplatne radionice programiranja za djecu iz spomenutih obitelji.

Sudjelovati mogu splitske IT tvrtke, udruge i inicijative, ali i IT-evci pojedinci koji okupe ekipu. Jedna tvrtka može prijaviti više timova, a važno je da je barem jedan član ekipe zaposlen u prijavljenoj tvrtki. Prijave timova traju do 2.12., prijave se vrše putem linka, a više informacija možeš pronaći na službenoj stranici turnira.