Novo: Online prati bus koji čekaš

09_02_2012 / 00:15h
Novo: Online prati bus koji čekaš

Osim što na mapi možete vidjeti trasu autobusne linije i lokacije stanica, sustav omogućava uvid u točnu poziciju autobusa na pojedinoj liniji te proračunava vrijeme dolaska na pojedinu stanicu.

Nakon što su sredinom 2009. godine na frekventnijim autobusnim stanicama u probni rad pušteni displeji koji prikazuju vrijeme dolaska pojedinih autobusnih linija, krajem iste godine krenulo je uvođenje elektronske naplate putnih karata, a ove srijede je javnosti konačno predstavljena i interaktivna karta koja uživo prikazuje pozicije i informacije o pojedinim autobusima.


Osim što na mapi možete vidjeti trasu autobusne linije i lokacije stanica, sustav omogućava uvid u točnu poziciju autobusa na pojedinoj liniji u realnom vremenu te proračunava vrijeme dolaska na pojedinu stanicu. Za potpun dojam kontrole tu su i informacije o vrsti, tipu i registarskom broju vozila, garažnom broju te brzini kretanja. 


Jednom kad i ako 15 milijuna kuna cijenjen sustav u potpunosti profunkcionira omogućit će i bolje statističko praćenje broja putnika te time i poboljšanje kvalitete usluge. Kako se 2009. godine najavljivalo, osim standardnih inačica pokaznih karata i obične karte koja se već sada može kupiti kod vozača, novost u ponudi trebale bi biti dnevne i vikend-karte te prapaid karte koje će se puniti određenim novčanim iznosom, po sistemu bonova za mobitel.


P.S. Ipak vi, barem još neko vrijeme, više vjerujte svojim konvencionalnim metodama procjene dolaska autobusa ;)