Budi dio Dana mladih u Splitu

10_08_2015 / 11:26h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Ante Šimić
Budi dio Dana mladih u Splitu

Šesto izdanje Međunarodnog dana mladih (12. kolovoza) obilježit će se u Splitu trodnevnim programom - 11., 12. i 13. kolovoza a obilježit će se predavanjima, druženjima, koncertima ali i akcijom #tribalobi.

Šesto izdanje Međunarodnog dana mladih (12. kolovoza) obilježit će se u Splitu trodnevnim programom - 11., 12. i 13. kolovoza.

Ove godine različite aktivnosti proslave Međunarodnog dana mladih provode udruga mladih za promicanje aktivizma Aktivist, Klub mladih Split i Savjet mladih Grada Splita.

Program ovogodišnjeg Međunarodnog dana mladih počinje već u utorak, 11. kolovoza u 19.30 h, kada se u Klubu mladih Split otvara izložba Takvi smo, kakvi smo Stjepana Jukića. Mladi umjetnik s Klisa donosi seriju portreta pod nazivom Kakvi smo, takvi smo, u kojoj daje prikaz današnjeg društva i svakodnevnice koja nas okružuje.

Nakon izložbe, u 20.30, posjetitelje očekuje druženje s mladim poduzetnim Splićankama i Splićanima koji će ispričati svoje inspirativne poslovne i životne priče iz kojih bi i stari mogli učiti! Više o druženju pod nazivom Budi promjena koju želiš vidit u Splitu: Motivacijski govori aktivnih mladih može se pronaći na Facebooku.

Na sam Međunarodni dan mladih, 12. kolovoza, program se ponovno odvija u Klubu mladih Split, gdje će Josipa Kokorić Tomašević iz Lige za prevenciju ovisnosti održati predavanju o nasilju među mladima i (ne)nasilnoj komunikaciji A što ja tu mogu?!

Istovremeno u Domu mladih kreće program udruge Aktivist koji traje do ranih jutarnjih sati. Od 20 h na predulazu u Klub mladih Kocka kreće javna akcija Food, not bombs! - dijeljenje vegetarijanske i veganske hrane kojom mladih aktivisti još jednom žele ukazati da hrana nije privilegij, već pravo. U galeriji Praktika i knjižnici OpenBox u Klubu mladih Kocka u 20 h održat će se likovne radionice: likovno oblikovanje, origami radionica i radionica kukičanja. U ponoć kreće glazbeni program u kojem će se predstaviti mladi neafirmirani techno i house izvođači: Podroom, Lilacube, Cid, Dubok, El Commando i Oxide. Program traje do 6 ujutro a detalji se mogu pronaći ovdje.

Završni dan trodnevnog obilježavanja Međunarodnog dana mladih Klub mladih Split posvećuje čitanju. U 20.30 starta književna večer za ljubitelje čitanja i pisanja knjiga uz razmjenu knjiga.

Međunarodni dan mladih pronađi na Facebooku.

Reci šta bi tribalo

U sklopu ovogodišnje proslave Međunarodnog dana mladih Savjet mladih Grada Splita provodi akciju Tribalo bi!. Sudjeluj u akciji Savjet mladih Grada Splita i postavi fotku ili komentar na svoj Facebook i/ili instagram profil (ostavi post javan) s hashtagom #tribalobi.
Znaš koji su problemi mladih u Splitu i kako ih riješiti? Imaš neku cool ideju? Reci što bi trebalo napraviti da mladima u Splitu bude bolje.