Brunov dugometražni prvijenac!

20_02_2013 / 14:41h  |  Autor: Nela Tomić
Brunov dugometražni prvijenac!

Sedamnaestogodišnji zaljubljenik u filmsku režiju Bruno Mustić završio je snimanje svog dugometražnog prvijenca. Film Glazbena kutija progovara o problematici odrastanja jedne adolescentice, a okupio je poznatu glumačku ekipu.

Još jednom smo svjedoci da je Split područje gdje talenti jednostavno niču poput gljiva poslije kiše. Dokaz tome je i sedamnaestogodišnji zaljubljenik u filmsku režiju Bruno Mustić, koji je 14. siječnja završio snimanje svog dugometražnog prvijenca. Riječ je o filmu Glazbena kutija nastalom po samoj redateljevoj ideji i scenariju Daria Čaljkušića, a progovara o problematici odrastanja jedne adolescentice.

Unatoč činjenici da je film nastao bez kune budžeta, Bruno je svojom iskrenošću i velikom dozom profesionalizma okupio poznatu glumačku ekipu koju čine Dara Vukić, Robert Kurbaša, Filip Mayer, Vlaho Arbulić i Ana Gruica čiji je ovo debi na dugometražnom filmu. Među debitantima je i glavna glumica filma Zrinka Svetić koja je ponosna što je radila na filmu rame uz rame s ovakvom glumačkom ekipom. Najmlađa glumica u filmu Dora Vujčić prisustvovala je konferenciji za novinare, no posramila se dati izjavu - ipak joj svega četiri godine.

- Bruno jest jako mlad, ali pravi je profesionalac i već na prvom sastanku zadobio je moje povjerenje – rekla nam je Ana Gruica, presretna što se u Splitu konačno nešto događa i što se dogodio dugometražni film jednog mladog dečka. Ozbiljnošću i profesionalizmom kojim Bruno pristupa radu na filmu, pa čak i zavidnim iskustvom, zanemaruju se njegove godine i činjenica da je maturant. Učenik je 1. gimnazije, te je prošle godine zajedno s profesorom Šimundićem osnovao školsku filmsku grupu koju mogu pohađati svi učenici zainteresirani za film i filmsko stvaralaštvo. Rad na Glazbenoj kutiji zahtijevao je i Brunovo odsustvo iz škole pa je izrazito zahvalan svim profesorima na razumijevanju i podršci.

Bruno se zaljubio u filmsko stvaralaštvo već kao dvanaestogodišnji dječak i od tada se može pohvaliti sa sedam kratkometražnih filmova i jednom nagradom za najbolji hrvatski film mladih autora do 22 godine na festivalu Four River Film Festival. Najavio je da će Glazbenu kutiju poslati na natječaje u Motovun i Pulu te na ostale festivale u regiji. Neka mu je sa srećom na festivalskim izborima, a publika s veseljem može iščekivati premijeru najavljenu za ljeto.