O Božjoj čestici iz prve ruke x 2

05_07_2012 / 14:13h
O Božjoj čestici iz prve ruke x 2

Medijski prostor preplavilo je ushićenje konačnim otkrićem Higgsovog bozona, od milja nazvanog – Božja čestica. Raduju se znanstvenici, vrište naslovnice i portali, no što je to zapravo otkriveno?

Medijski prostor preplavilo je ushićenje konačnim otkrićem Higgsovog bozona, od milja nazvanog – Božja čestica. Raduju se znanstvenici, vrište naslovnice i portali, no što je to zapravo otkriveno u Ženevi? Dođite i poslušajte iz prve ruke! Prof. dr. sc. Ivica Puljak je profesor fizike na FESB-u i član CMS kolaboracije od 1994. godine, gdje koordinira rad od oko 100-tinjak fizičara iz cijelog svijeta u potrazi za Higgsovim bozonom.

Predavanje na temu Najnoviji rezultati potrage za Higgsovim bozonom – uočavanje nove čestice održat će u utorak, 10. srpnja, u 09 sati u dvorani B402 na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Ruđera Boškovića 32. Naknadno je potvrđeno i predavanje u srijedu, 11. srpnja, u 20h u Kinoteci Zlatna vrata. Prof. Puljak će predstaviti najaktualnije rezultate ATLAS i CMS kolaboracije u potrazi za Higgsovim bozonom Standardnog modela.

www.fesb.hr