Borba za (kazališnu) stolicu

12_11_2014 / 14:32h  |  Autor: Ivana Zec  |  Foto: Fb
Borba za (kazališnu) stolicu

U sklopu šeste Noći kazališta na ukupno 76 lokacija u Hrvatskoj prikazat će se 147 predstava u čak 94 različite institucije, kazališta i udruge, a uz predstave održat će se i preko 70 različitih popratnih programa.

Nisu izbori, a svi se trgaju za stolicu moto je šeste Noći kazališta koja će se ove godine održati 15. studenoga u 43 grada. Novi sudionici u Suhopolju organiziraju doček Noći kazališta uz svečanu zdravicu i zabavu, a prve predstave počinju u 10 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu te Maloj sceni u Zagrebu. Osim Suhopolja, novi su sudionici i zajednica udruga Centar nezavisne kulture iz Zadra, Gacko pučko otvoreno učilište Otočac, Centar za kulturu Sv. Filip i Jakov, Glumačka družina Đula iz Ogulina itd. Na ukupno 76 lokacija u Hrvatskoj prikazat će se 147 predstava u čak 94 različite institucije, kazališta i udruge, a uz predstave održat će se i preko 70 različitih popratnih programa: koncerata, razgledavanja kazališta, zabava i sl.

U Gradskom kazalištu lutaka Split možete besplatno pogledati predstavu Darmarzemska u 18 h. U Hrvatskom narodnom kazalištu Split na programu je Trnoružica P.I.Čajkovskog u 19:30 h, uz popust na ulaznice od 50%. Kazalište Bumerang u Gradskoj knjižnici Marka Marulića besplatno nudi lutkarsku predstavu Ivica i Marica u 11 h.

Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku, osim predstave Postdiplomsko obrazovanje u 20 h, organizira i izložbu kazališnih fotografija te koncert gitarskog dua Morane Pešutić i Tomislava Vasilja u 21:30 h.

Zadarsko narodno kazalište ugostit će Kazališnu družinu Glumci u Zagvozdu s predstavom Istina koja će se igrati u 20h, nakon čega slijedi jazz koncert Damir Kukuruzović Django Group. Kazalište lutaka Zadar prikazat će Donatoninu 2 u 17 h te Pobunu lutaka u 19 h, uz popratni program. Zadarsku Noć kazališta obogatit će i Centar nezavisne kulture Crvenkapicom u 18 h te bogatim popratnim programom.
Na jedinoj otočkoj lokaciji Šoltani će ugostiti Amatersko kazalište Ranko Marinković iz Visa.

Najveći broj programa i dalje je besplatan, a onaj koji nije, sa znatnim je popustima. Dakle, trgajmo se za stolicu!

Informacije o programu mogu se naći i na službenoj stranici manifestacije.