Na put zbog urbane problematike

19_02_2013 / 12:33h
Na put zbog urbane problematike

POGON poziva autore koji kroz svoj rad na inovativan način pristupaju urbanoj problematici da se prijave za tromjesečni rezidencijalni boravak na Akademie Schloss Solitude u Stuttgartu.

POGON - Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade poziva autore (umjetnike, kustose, arhitekte, dizajnere i druge) koji kroz svoj rad na inovativan način pristupaju urbanoj problematici da se prijave za tromjesečni rezidencijalni boravak na Akademie Schloss Solitude u Stuttgartu.

Od stipendista se očekuje angažman na razvoju predloženog projekata tijekom rezidencijalnog boravka, završni izvještaj o boravku te javna prezentacija koju će organizirati Pogon. Stipendija uključuje: smještaj i radni prostor na Akademiji u razdoblju od 3 mjeseca, naknadu troškova života u iznosu 1100 eura mjesečno, putne troškove te troškove produkcije u iznosu do 2000 eura.

Poziv je otvoren do 20. ožujka, a u prijava, između ostalog mora sadržavati pregled dosadašnjeg rada i kratak opis projekta kojeg autor/ica planira započeti ili dalje razvijati za vrijeme boravka na Akademie Schloss Solitude.

www.culturenet.hr